Anne Hathaway:

- Jeg har ikke tid til å være usikker lenger

Stjernen forteller om dårlig selvtillit, og hvordan hun prøver å bekjempe den.

STOR STJERNE: Anne Hathaway er en av Hollywoods største stjerner, men til tross for all rosen hun mottar i det daglige, er det fortsatt dager hvor hun sliter med dårlig selvtillit. Foto: NTB scanpix
STOR STJERNE: Anne Hathaway er en av Hollywoods største stjerner, men til tross for all rosen hun mottar i det daglige, er det fortsatt dager hvor hun sliter med dårlig selvtillit. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Oscar-vinneren Anne Hathaway (36) er en av Hollywoods største stjerner, og har vært å se i en rekke kjente filmer - som «The Devil Wears Prada», «Prinsesse på prøve» og «Les Misérables».

Totalt har 36-åringen medvirket i hele 35 filmer, og vunnet en rekke priser for flere av sine roller.

GJENNOMBRUDD: Anne Hathaway fikk sitt store gjennombrudd med filmen «Prinsesse på prøve» i 2001. Foto: NTB scanpix
GJENNOMBRUDD: Anne Hathaway fikk sitt store gjennombrudd med filmen «Prinsesse på prøve» i 2001. Foto: NTB scanpix Vis mer

Redd for å ta plass

Men til tross for at Hathaway får ros for skuespillerprestasjonene sine, betyr ikke det at hun er immun mot dårlig selvtillit, noe hun forteller åpent om i et nytt intervju med Sky News.

Spesielt i barndommen var skuespilleren redd for å ta for mye plass, og følte ikke at hun hadde rett til det. Det endte som oftest med at hun unnskyldte seg, men etter at hun i 2016 ble mor, har usikkerheten endret seg betraktelig.

- Det er noe med det å bli voksen, det å bli mor. Jeg har bare ikke tid til det lenger, forteller Hathaway, og refererer til usikkerheten.

- Jeg er et menneske akkurat som alle andre, og ingen er mer verdt enn andre. Vi fortjener alle å være her, fortsetter 36-åringen.

Overraskende inspirasjonskilde

Til tross for at stjernen har oppnådd bedre selvtillit med årene, hender det fortsatt at det kommer dager der den ikke er like til stede.

- Jeg har dager hvor jeg våkner opp, også er den ikke der, sier hun.

På dager hvor hun ikke er like selvsikker, tyr Hathaway til en uventet inspirasjonskilde, nærmere sagt et dikt av en persisk poet fra det 13. århundre ved navn Rumi.

Et dikt som ifølge 36-åringen handler om å være trygg nok i seg selv til å la det gå, og heller ønske glede velkommen i livet sitt, inspirerer henne til å tenke annerledes.

Hollywood-stjernen påpeker videre i intervjuet at vi legger for mye press på oss selv til å være kun én ting - som inkluderer å være lykkelig - noe som blir vanskelig. Derfor oppfordrer hun til godhet og positive tanker.

- Jeg tror at jo snillere vi er med oss selv, jo mykere vi kan bli, jo bedre. Når du kommer til det punktet der du gjør det samme mot andre - da tror jeg verden kommer bedre overens.

Vis mer

Sultet seg før rød løper

Det er imidlertid ikke første gang Hathaway har åpnet opp om usikkerheter, og hun har tidligere fortalt at livet i rampelyset ikke alltid har vært like lett å takle.

I et intervju med People i januar, fortalte 36-åringen at «hun gjorde alt veldig galt i lang tid», og utdypet at selv om karrieren hennes blomstret, så «slet hun med følelser av utilstrekkelighet, usikkerhet, nervøsitet og angst».

SPISTE LITE: Skuespillerstjernen var tidligere livredd for prisutdelingene og fortalte at hun nesten ikke spiste i forkant. Her er hun avbildet i 2009. Foto: NTB scanpix
SPISTE LITE: Skuespillerstjernen var tidligere livredd for prisutdelingene og fortalte at hun nesten ikke spiste i forkant. Her er hun avbildet i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg er ikke en stor tilhenger av å se meg tilbake, men jeg husker at for ti år siden var jeg livredd for å delta på alle prisutdelingene (som hvert år starter i januar og deretter kommer som perler på en snor, journ.anm.). Derfor spiste jeg nesten ingenting i julen, fordi jeg trodde at det var det riktige å gjøre, forklarte hun til kjendisnettstedet, og fortsatte:

- Jeg trodde filmstjerner måtte ha en viss type kropp. Derfor røyket jeg bare, jeg røyket nervene mine bort, og tok ikke vare på kroppen min ved å gi den riktig næring.

Disse tankene hintet «Les Misérables»-stjernen også om i midten av januar, da hun kastet seg på Instgram-utfordringen #10YearsChallange.

Da delte hun nemlig to bilder av seg selv fra Golden Globes Awards, et fra 2009 og et fra årets prisutdeling, med følgende tekst:

- Wow. Se hvordan jeg i 2009 prøvde hardt å ikke gjøre noe galt. Og se hvordan jeg i 2019 gjør det som føles riktig.

Vis mer

Nekter å unnskylde seg

I løpet av de siste årene er det mye som har forandret seg i Hollywood-stjernens liv. I 2012 giftet hun seg med produsenten Adam Shulman (38) og i 2016 ble hun mamma for første gang, da sønnen Jonathan (3) kom til verden.

I dag har Hathaway endelig lært seg å håndtere berømmelsen, og blitt sikrere på seg selv.

LYKKELIG GIFT: Anne Hathaway og ektemannen Adam Shulman giftet seg i 2012, og fikk sønnen Jonathan fire år senere. Foto: NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: Anne Hathaway og ektemannen Adam Shulman giftet seg i 2012, og fikk sønnen Jonathan fire år senere. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg klarte rett og slett bare å finne ut hvordan jeg skulle si takk til livet ved å ta vare på meg selv. Jeg sluttet å unnskylde meg for å ta opp plass, slik jeg gjorde før.

Det har vært en reise. Jeg ser ikke så annerledes ut utenpå, men det føles som om innsiden har forandret seg veldig mye, forklarte hun til People.

Hollywood-stjernen blir regelmessig utsatt for kritikk både fra fans og mediene, og spesielt har vekten hennes stått i fokus. Også dette har 36-åringen lært seg å leve med, og mer eller mindre sluttet å bry seg om.

- Alle har rett til å ha sin egen mening. Det jeg setter pris på er når negativiteten har en form for intelligens bak seg. Det jeg ikke liker er lat negativitet. Hvis du har tenkt å rive noen fra hverandre, så ha en klar mening. Vær morsom, oppfordret hun.

LES OGSÅ: - Kunne ikke vært mer takknemlig for forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer