- Jeg har ikke strikket en kopi

Dorthe Skappel avviser alle beskyldninger om at hun har hermet etter andre designere.

FORSVARER SEG: - Jeg er ingen designer. Jeg har bare strikket en enkel genser til meg selv som mange synes er fin og som folk der ute kaller Skappel-genseren, etter at hun ble beskyldt for å kopiert merket Freudian Kicks med sin «Skappel-genser». Foto: Anders Myhren / Seher.no
FORSVARER SEG: - Jeg er ingen designer. Jeg har bare strikket en enkel genser til meg selv som mange synes er fin og som folk der ute kaller Skappel-genseren, etter at hun ble beskyldt for å kopiert merket Freudian Kicks med sin «Skappel-genser». Foto: Anders Myhren / Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Dorthe Skappel har de siste dagene ligget lavt etter at Natt&Dags sjefredaktør Christian Forsberg beskyldte henne for å ha kopiert en genser fra merket Freudian Kicks, da hun lanserte sin populære genser som har fått kallenavnet «Skappel-genseren» (ekstern link)

Nå tar imidlertid «God Kveld, Norge»-programlederen bladet fra munnen, og avviser alle beskyldningene om at hun har laget et plagiat.

hjemmesiden til sin designer-datter Maria Skappel, skriver Dorthe:

«Jeg har ikke strikket en kopi av Freudian Kicks genseren. Genseren jeg strikket er i et annet garn, en annen farge, en annen lengde og en annen strikketeknikk. At formen ligner er rett og slett fordi dette er den aller letteste måten å strikke en genser på.

Den lyseblå genseren på bildene pressen elsker å vise til har jeg IKKE strikket. Jeg har brukt Freudian Kikcs lyseblå genser på alt fra pressebilder til tv intervjuer og egne programmer for å gi dem oppmerksomhet rundt en genser som jeg synes er dritfin. For alle de som ikke gidder strikke sin egen genser er den et supert alternativ.»


Skappel hevder også at hun ikke hadde noen konkret idé om hvordan hennes populære genser skulle se ut, da hun begynte å strikke.

«Jeg er ingen designer. Jeg har bare strikket en enkel genser til meg selv som mange synes er fin og som folk der ute kaller Skappel-genseren.

Jeg strikker hele tiden, men sjelden etter oppskrift. Det blir prøv og feil metoden, og det er langt fra første gang noen har bedt meg om oppskriften til en av mine mange hjemmestrikkede kreasjoner. Stort sett er det nærmest umulig fordi jeg plukker litt inspirasjon fra hvert prestegjeld og setter sammen min egen variant slik jeg liker en genser. »


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nyter tiden med barnebarna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer