- Jeg har ikke sovet en hel natt etter at det skjedde

Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen snakker ut om brorens død.

FIKK TRØST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble værende i Sotsji under OL tidligere i år, til tross for at broren hennes døde samme dag som åpningsseremonien. Her får hun trøst av lagvenninne etter å ha gått inn til fjerde plass på sprinten dagen etter at dødsfallet ble kjent. Foto: imago/Sven Simon/ All Over Press
FIKK TRØST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble værende i Sotsji under OL tidligere i år, til tross for at broren hennes døde samme dag som åpningsseremonien. Her får hun trøst av lagvenninne etter å ha gått inn til fjerde plass på sprinten dagen etter at dødsfallet ble kjent. Foto: imago/Sven Simon/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det ble en dyster OL-åpning for den norske langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) under OL i Sotsji i Russland tidligere i år. Samme kveld som åpningsseremonien kom den triste beskjeden om at hennes bror hadde gått bort.

27-åringen valgte å bli værende i Sotsji og fullføre OL som planlagt.

GIR ALT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen under Tour de Ski i Oberhof i desember. Foto: action press/All Over Press
GIR ALT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen under Tour de Ski i Oberhof i desember. Foto: action press/All Over Press Vis mer

I et intervju med VG Sporten forteller Oslojenta om den tunge tiden etter brorens død:

- Jeg har ikke sovet en hel natt etter at det skjedde. Sånn er det. Og sånn kommer det til å være inntil videre. Det går greit, til det ikke går greit. Jeg kommer til å leve med det som er skjedd for alltid.

Hun forteller videre at det trygge skimiljøet hun hadde rundt seg under OL-mesterskapet gjorde at hun valgte å bli i Sotsji og fullføre konkurransen som planlagt.

På spørsmål fra avisen om hun har vært sint etter det som skjedde svarer 27-åringen åpenhjertig:

- Jeg hadde forventet at jeg skulle være mer sint. Kanskje det kommer.

Uhrenholdt Jacobsen gikk tre distanser under OL-mesterskapet, og kom inn på en respektabel fjerdeplass under sprinten dagen etter brorens dødsfall ble kjent. 

Etter OL deltok hun i verdenscupavslutningen i Falun i Sverige, og endte på tredjeplass sammenlagt i verdenscupen - kun slått av Marit Bjørgen og Therese Johaug.

På sosiale medier takket Astrid Uhrenholdt Jacobsen lagvenninnene for støtten under OL:

«Mine fantastiske jenter... Dere er min styrke, i tykt og tynt. Takk for sørgebånd. Evig takknemlig, om det blir medaljer eller ei».

Hun har også uttrykt sine følelser i et svært personlig blogginnlegg:

«Jeg har gått igjennom en tøff periode. På mange måter er jeg fortsatt midt i den tøffe perioden. Det har vært svarte dager. Og jeg har ikke funnet et gram motivasjon i de tidligere nevnte klisjéene. Når sorg og motgang blir altoppslukende er det vanskelig å se at livet skal bli så mye bedre, selv om jeg nok besitter en iboende positivitet med troen på at det alltid vil gå litt bedre om jeg holder ut. Den livskraften har jeg arvet fra mamma og pappa».

Sten Anders Uhrenholdt Jacobsen ble 25 år.

LES OGSÅ: - Jeg har ikke orket å svare alle

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer