- Jeg har ikke solgt meg

Oddgeir Bruaset setter lite pris på at folk kan tro han er med i Netcoms nye reklame.

STEMMEFORVIRRING: Nylig pensjonerte Oddgeir Bruaset liker ikke at stemmen i Netcoms reklame ligger så nær opptil hans egen.
STEMMEFORVIRRING: Nylig pensjonerte Oddgeir Bruaset liker ikke at stemmen i Netcoms reklame ligger så nær opptil hans egen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Netcom lanserte nylig en reklamefilm med tittelen «Der alle skulle tru at nokon kunne bu». I reklamen intervjues folk av en mann som ikke synes i bildet, men som har dialekt og stemme som kan ligne på NRKs Oddgeir Bruaset, som har ledet det populære programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» i 13 år.

- Jeg vil ikke bli glad dersom det viser seg at det sitter folk i de tusen hjem og tror jeg har solgt meg til kommersielle krefter. For det er ikke tilfellet, sier Oddgeir Bruaset til Dagbladet.

Etter at avisen har latt ham høre på reklamen, sier Bruaset at om han hadde blitt informert på forhånd om reklamen, ville han han bedt Netcom gjøre det på en annen måte.

Se en av reklamene her og bedøm selv:

- Jeg hadde bedt dem om at den som intervjuer gjør det med en stemme så forskjellig fra min at det ikke kunne oppstå forveksling, sier han til Dagbladet.

Netcom sier til Dagbladet at de har den dypeste respekt for Bruaset og programmet, og at reklamen er ment som en hyllest.

Bruaset har tidligere snakket med Seoghør.no om hvor mye tid han bruker på den spesielle fortellerteknikken sin i programmet.

– Jeg har ikke mye TV-utdanning, men jeg har tatt noen kurs på Marienlyst i løpet av de 40 årene jeg har vært i NRK. Hele poenget er jo at det som blir sagt, skal nå fram til mottageren. Jeg bruker veldig lang tid på formuleringene. Det kommer ikke enkelt til meg. I verste fall kan jeg bruke et kvarter på én setning, har Bruaset tidligere sagt til Seoghør.no. 

Han har også flere ganger uttalt at han er kritisk til at norske programledere i alt for stor grad setter seg selv i sentrum.

- Jeg hører til den gamle rasen, jeg begynte jo i NRK for 40 år siden. Den gang fikk vi utlevert en bok om intervjuteknikk og hadde retningslinjer som gikk på at medvirkende skulle ha hovedfokus, mens programlederen var den som skulle trekke i trådene, samt holde seg i bakgrunnen. Jeg har prøvd, levd og er glad for det, sa Bruaset til Seoghør.no i 2011.

NRK-profilen mener mange av dagens programledere gjør det stikk motsatte.

- I vår tid ser man mange unge programledere som i stor grad ønsker å se seg selv i TV-ruta og som gjør seg selv til hovedpersoner. Personlig tror jeg at hvis jeg viste meg på skjermen ved annethvert bilde - da ville folk blitt lei av meg i den rollen. Interessen vil svinne, mener Bruaset

LES OGSÅ: - Jeg kan bruke et kvarter på én setning

Er stemmen i Netcom-reklamen for lik? (Avsluttet)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer