Jørgine Massa Vasstrand:

- Jeg har ikke skjønt før i ettertid hvor jævlig jeg var

Treningsdronningen åpner opp om den turbulente ungdomstiden.

<strong>STORE KONTRASTER:</strong> I dag regnes Jørgine Massa Vasstrand som en av Norges største influensere. Før voksenlivet og suksessen kom på døra, så tilværelsen derimot langt mer dyster ut. Foto: TV 2
STORE KONTRASTER: I dag regnes Jørgine Massa Vasstrand som en av Norges største influensere. Før voksenlivet og suksessen kom på døra, så tilværelsen derimot langt mer dyster ut. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Det var i 2013 at norsk-italienske Jørgine Massa Vasstrand (29), best kjent under aliaset «Funkygine», begynte å legge ut treningsvideoer med barna sine Sokrates og Filippa.

Lite visste hun den gang hvilken kjedereaksjon av hendelser det ville utløse. Fem år senere har 29-åringen født nok et barn. Jørgine har også giftet seg på nytt. Hun har sjonglert familieliv, tv-innspillinger, blogging, treningsreiser, workshops og bokutgivelse - for å nevne noe.

Med over en halv million følgere på Instagram, regnes Jørgine nå som en av Norges største bloggere og influensere. Hun er blitt rost opp i skyene for sin åpenhet, for sine sunne verdier og måten hun inspirerer og motiverer.

Tar man derimot et dypdykk ned i 29-åringens fortid, vil man bli møtt med et svært kontrastfylt bilde.

- Bombetrussel

Det er i et større intervju med Dagsavisen at Jørgine forteller om sin turbulente ungdomstid. Som niåring flyttet hun til farens hjemland - nærmere bestemt den italienske grensebyen Sanremo - sammen med sin norske mor og to brødre.

I Dagsavisen blir den unge Vasstrand beskrevet som sta, hissig og til tider helt uspiselig, ifølge moren. Hun havnet i slåsskamper, stakk av hjemmefra og tatoverte seg som 13-åring - for å nevne noe.

- Jeg var alltid litt på kanten. Det var anmerkninger med hjem fra skolen for alt mulig. En bombetrussel blant annet, og da jeg skulle bli hørt i lekser latet jeg som jeg besvimte. Den dro jeg skikkelig langt, sier 29-åringen til avisen.

- Smeller igjen

For ambulansen kom. Og tilværelsen utviklet seg til å bli mer og mer kritisk. At moren Trude hadde sitt å stri med når det kom til den unge Jørgine, legger ikke sistnevnte skjul på.

I forbindelse med Dagsavisen-intervjuet har også mor kommet med sine egne betraktninger rundt den tøffe perioden.

«Alt som kom fram om Jørgines ungdomstid er sant. Både det med jenteslåsskamper og eldre kjæreste med bil og balltre, men heldigvis så er det mer», skriver hun i et innlegg på datterens blogg.

- KROPP ER KROPP: Bloggerne Jørgine Vasstrand, Kristine Ullebø og Anniken Jørgensen om debatten rundt influenceres påvirkning gjennom sosiale medier. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Å stå som bekymringsfull forelder på sidelinja, var ingen enkel oppgave. Mye tyder på mange våkenetter og følelsen av maktesløshet.

«Du vet, de velsignede stundene når fjortisen faktisk viser tendenser til normal atferd og tenner et ørlite håp om at nå er det verste over ... før det smeller igjen. Over ugjorte lekser, rotete rom, endeløse lørdagsnetter uten livstegn, avtalebrudd, panikk, skrekkscenarioer, blås på meg ... har du røyket? Drukket? Hvor var du? Hvor er du? Frekke svar. Skrik og skrål. Hva har jeg gjort for å fortjene dette!», fortsetter Trude.

- Skjønt hvor jævlig jeg var

Jørgines mor understreker derimot at midt oppi pubertetskaoset, hadde datteren et hjerte som banket hardt for familien. I dag tenker hun tilbake på Jørgines ungdomsår som nærmest uvirkelige.

«De fleste med tenåringer i huset vet hva jeg snakker om. Noen i liten grad, andre i større ... Som meg. En slitsom og frustrerende tid som jeg noen ganger ikke så ende på, men som faktisk tok slutt. Til slutt ...»

Da Jørgine fylte 17 år, så ikke moren noen annen utvei enn å fly datteren hjem til hennes foreldre i Spjelkavik utenfor Ålesund. Det skulle på mange måter vise seg å bli redningen.

- Jeg har ikke skjønt før i ettertid hvor jævlig jeg var, sier Jørgine Vasstrand til Dagsavisen.

Dagbladet har vært i kontakt med Jørgine Massa Vasstrand, som ikke ønsker å kommentere saken utover det som står i Dagsavisen. Dagbladet har også vært i kontakt med Trude, som er innforstått med innholdet i artikkelen, men som ikke har mer å tilføye.

LES OGSÅ: - Det er selvfølgelig uheldig at dette kom ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer