FORBILDE: Det har ikke gått opp for komiker Cecilie Steinmann Neess at hennes modige bestefar Samuel Steinmann er borte. Foto: NTB Scanpix
FORBILDE: Det har ikke gått opp for komiker Cecilie Steinmann Neess at hennes modige bestefar Samuel Steinmann er borte. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har ikke rukket å skjønne at han er død

Komiker Cecilie «Cess» Steinmann Neess åpner opp om bestefarens bortgang.

SEOGHØR.NO: Bare en knapp uke før Cecilie «Cess» Steinmann Neess (27) sto på scenen under «Gullruten» i Bergen andre helgen i mai i år, hadde komikeren gått gjennom en tung periode privat.

1. mai døde nemlig hennes kjære «bestepappa» Samuel Steinmann - den siste gjenlevende av de norske jødene som ble deportert med fangeskipet Donau i 1942. Han ble 91 år gammel.

I et intervju med VG åpner 27-åringen opp om bestefarens bortgang - og tiden etter hendelsen:

- Jeg tror ikke jeg har rukket å skjønne at han er død, fordi jeg var i den prosessen jeg var med «Gullruten». Når folk snakker om det, eller nevner det, går det litt opp for meg igjen at han ikke er her. På premieren av «Drømmeshow» var det sykt rart at han ikke satt i publikum.

GA ALT: Bare en uke etter at bestefaren gikk bort sto Cecilie Steinmann Neess på scenen som programleder for Gullruten i Bergen. Her med makker Jakob Schøyen Andersen under direktesendingen. Foto: NTB scanpix
GA ALT: Bare en uke etter at bestefaren gikk bort sto Cecilie Steinmann Neess på scenen som programleder for Gullruten i Bergen. Her med makker Jakob Schøyen Andersen under direktesendingen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kongen tok farvel

Samuel Steinmann betydde mye for mange mennesker, og da han ble gravlagt på Østre Gravlund på Helsfyr i Oslo tirsdag 5. mai var en rekke kjente personer til stede for å ta et siste farvel. Blant dem kong Harald (78), statsminister Erna Solberg (54), Venstre-politiker Abid Raja (39), journalist og forfatter Mona Levin (75), og biskop Ole Christian Kvarme (66).

I minnestunden holdt Steinmanns barnebarn Cecilie en rørende tale.

- Jeg husker han som en hyggelig, morsom karakter med et smil på lur. Jeg kjente meg godt igjen i minneordene til Cess, sa Raja til Seoghør.no etter begravelsen.

- Jeg vil huske han som den vanlige gutten som ville bli bonde, men som  isteden opplevde grusomheter det er vanskelig for oss andre å forestille seg, sa Erna Solberg til Seoghør.no.

KONGEN TOK FARVEL: Kong Harald V var til stede i begravelsen til Samuel Steinmann 5. mai. Her med Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfunn i Norge Foto: NTB Scanpix
KONGEN TOK FARVEL: Kong Harald V var til stede i begravelsen til Samuel Steinmann 5. mai. Her med Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfunn i Norge Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil aldri glemme ham

Dagen etter Steinmanns bortgang delte Cecilie selv et rørende innlegg på sosiale medier, hvor hun hyllet sin modige bestefar:

«Samuel Steinmann var Bestepappaen min. Det er ingenting jeg er mer stolt av enn akkurat dèt. Det var han som lærte meg om respekt og medmennekelighet. Han som lærte meg om kjærlighet og trygghet. Han som lærte meg klokken. Jeg kommer til å savne ham så inderlig. Stemmen hans. Latteren hans. Tilstedeværelsen hans. Lukten av aftershave.(...) I går sa jeg ha det. I går fikk jeg kysset ham på pannen en siste gang. Vi må aldri glemme. Jeg vil hvertfall aldri glemme ham».

LES OGSÅ: - Jeg har aldri hatt en ordentlig kjæreste

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.