Christine Dancke:

- Jeg har ikke lyst til å bringe barn inn i verden

NRKs radioprogramleder Christine Dancke ser ikke for seg å bli mor i fremtiden. 

ÅPNET SEG OM ANGSTEN: I fjor fortalte Christine Dancke om sin tøffe opplevelse med panikkangst. I dag har hun fremdeles opp-og nedturer. Foto: Andreas Fadum
ÅPNET SEG OM ANGSTEN: I fjor fortalte Christine Dancke om sin tøffe opplevelse med panikkangst. I dag har hun fremdeles opp-og nedturer. Foto: Andreas Fadum Vis mer

(Seoghør.no): I september fikk P3-programleder og DJ Christine Dancke (32) massiv oppmerksomhet da hun delte et svært personlig innlegg på Facebook.

Der skrev hun om sin første opplevelse med panikkangst, og beskrev detaljert hvordan frykten for offentligheten, jobben og kjæresten brått oppstod.

«Siden fredag 5. februar 2016 har jeg vært livredd», sto det i innlegget.

«Panikkangsten, og enda verre - den evige redselen for å være redd, har i større grad enn jeg kunne forestille meg diktert hvordan jeg har levd og lever livet mitt», skrev hun videre.

Mot slutten oppfordret hun andre til å være åpne om temaet, og fortalte at ting sakte ble bedre etter at hun endelig oppsøkte hjelp.

🙊🙈🙊🙈🙊

Et bilde publisert av christinedancke (@christinedancke)

- Har ikke lyst til å bringe barn inn i verden

I den nyeste utgaven av bladet Stella, sier Dancke t hun fremdeles opplever opp- og nedturer i hverdagen.

- Da jeg møtte denne livskrisen, kjente jeg veldig på at jeg trenger å definere hva som er meningen med livet for meg, sier hun.

Hun er raskt ute med å understreke at dette handler om noe annet enn en fremtid med innkjøp av sparkebukser og bleier.

- Ikke barn. Jeg har ikke lyst til å bringe barn inn i verden. Selv om jeg forstår at det er givende, og at alt forandrer seg etter at du har fått det. Jeg tror at du får en mer naturlig balanse i tilværelsen, og slutter å stresse med alle de unødvendige greiene, sier hun.

- Det er jo noen som har sagt at: «øh, det er kanskje ikke ikke fullt så svart-hvitt, Christine.» Uansett, jeg har aldri hatt noe eller noen som har stoppet meg, bortsett fra meg selv, fortsetter hun.

I en e-post forteller P3-programlederen at hun ikke ønsker å kommentere dette ytterligere:

- Jeg ønsker ikke å si noe utover det som står i intervjuet hva dette temaet angår. Plutselig sitter jeg på Ekeberg med unge og Volvo, skriver hun.

Saken fortsetter nedenfor.

JOBBER SOM DJ: I tillegg til radiojobben, har Christine Dancke vært en del av DJ-duoen Hoetell siden 2009, og har spilt på en rekke utesteder, festivaler og arrangementer landet rundt. Foto: Andreas Fadum
JOBBER SOM DJ: I tillegg til radiojobben, har Christine Dancke vært en del av DJ-duoen Hoetell siden 2009, og har spilt på en rekke utesteder, festivaler og arrangementer landet rundt. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Et bevisst valg

Forrige uke uttalte også «Farmen Kjendis»-aktuelle Petter Pilgaard (36) at heller ikke han har noe interesse av å forplante seg i fremtiden.

- Jeg er ikke laget for å ta hensyn til et barn. Kall meg gjerne egoistisk, men jeg trives best i mitt eget selskap. Det finnes ikke noe bedre enn å komme hjem til leiligheten min, og vite at det bare er meg, sa han.

Også humordronning Anne-Kat. Hærland (44), talkshowvert Ellen DeGeneres (59) og skuespiller Eva Longoria (41) har avslørt at de ikke ønsker å bli foreldre.

- Det er et bevisst valg, og det har jeg vært klar på hele veien. Jeg har ikke lyst på barn, rett og slett, sa Anne-Kat. Hærland til magasinet Tara i 2012.

LES OGSÅ: Avslørte trippel babynyhet