Katrine Moholt:

- Jeg har ikke hatt sommerferie på elleve år

Katrine Moholt har måttet legge om livet på grunn av «Allsang på grensen».

HEKTISKE DAGER: Programleder Katrine Moholt legger ikke skjul på at det er hektiske dager når sommeren står for tur. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HEKTISKE DAGER: Programleder Katrine Moholt legger ikke skjul på at det er hektiske dager når sommeren står for tur. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den folkekjære programlederen Katrine Moholt (43) har i en årrekke loset seerne gjennom sommeren med «Allsang på Grensen».

At hun trives godt i rollen som «forsanger» for TV 2-programmet, er ingen hemmelighet. Likevel er det ikke til å komme unna at den årlige sommerjobben har sin pris.

- Jeg har ikke hatt sommerferie på elleve år. Når «Allsang på Grensen» er ferdig for sesongen, går jeg rett over i «Skal vi danse». Det betyr at jeg ikke har en eneste helg fri frem til jul, sier Moholt til VG.

2015: Katrine Moholt har også hatt med seg Ari Behn som programvert for «Allsang på Grensen». Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
2015: Katrine Moholt har også hatt med seg Ari Behn som programvert for «Allsang på Grensen». Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vært i faresonen

Foruten «Allsang på Grensen» har 43-åringen nemlig stått som programleder for «Skal vi danse» i fem av tolv sesonger. Overfor avisen legger hun ikke skjul på at det er intenst.

- Ja, det er jo det. Jeg må være bevisst på å ta vare på meg selv for å klare det. Nok mat, nok søvn, nok trening. Hvis ikke er det fare for å gå på en smell. Jeg har nok vært i faresonen, sier Moholt, og legger til at hun har lært seg å takke nei til andre ting når det står på med jobb.

PROGRAMLEDERE: I fjor var det Katrine Moholt og Samuel Massie som ledet «Skal vi danse» sammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PROGRAMLEDERE: I fjor var det Katrine Moholt og Samuel Massie som ledet «Skal vi danse» sammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Selv om det blir hektiske innspillingsdager, forteller programlederen at familien kommer og besøker henne i Halden på jobb.

- Ikke flere barn

Det er over 20 år siden Moholt ble mamma for første gang, og snart fire år siden hun ble trebarnsmor. Overfor Se og Hør i fjor avslørte 43-åringen at hun og ektemannen Snorre Harstad ikke har noen planer om ytterligere familieforøkelse.

- Vi har tre barn som skal følges opp, så det blir nok ikke noen flere, fortalte hun overfor Se og Hør.

Da Katrine ble gravid med vesle Sofia Linn, var hun 39 år gammel. Hun har imidlertid aldri angret et sekund på at hun et fikk nytt familiemedlem.

MINSTEDATTEREN: Katrine Moholt fødte lille Sofia Linn rett før hun fylte 40 år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MINSTEDATTEREN: Katrine Moholt fødte lille Sofia Linn rett før hun fylte 40 år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Det er jo fantastisk å være voksen mamma, og spesielt med store barn (...). Det er genialt med så stor aldersforskjell på barna, siden de kan hjelpe til så mye, fortalte Katrine til Seoghør.no da hun gjestet Se og Hørs Kjendisgalla i 2013.

I tillegg til Sofia Linn, er hun mamma til sønnen Markus og datteren Evelina.

LES OGSÅ: - Jeg har mine dager, og det er bare sånn det er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer