<strong>USIKKERT:</strong> Anja Edin var usikker på hvordan det ville bli å være medmor for sønnen Mio, men i dag elsker hun morsrollen sammen med kona Gro Hammerseng.
USIKKERT: Anja Edin var usikker på hvordan det ville bli å være medmor for sønnen Mio, men i dag elsker hun morsrollen sammen med kona Gro Hammerseng. Vis mer

- Jeg har ikke hatt lyst å ha et barn inni magen

Anja Edin var redd for å føle seg utenfor da Gro Hammerseng fødte sønnen Mio.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For to år siden ble håndballparet Gro (33) og Anja (31) Hammerseng-Edin foreldre til sønnen Mio. Begge ønsket seg barn, og Hammerseng ble gravid via inseminering i Danmark.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle bære frem barnet.

- Jeg har alltid hatt lyst på barn, meg jeg har ikke sett for meg å gå gravid selv. Jeg har ikke hatt lyst å ha et barn inni magen, sier Edin i et intervju med VG Magasinet.

Nyheten om graviditeten ble slått stort opp i norske medier og Gro og Anja har fått mye støtte, samt møtt en del uvitenhet og usikkerhet rundt det å bli foreldre. Nå har paret skrevet boken «Anja + Gro = Mio. Kunsten å få barn» for å prøve å informere folk om prosessen.

Redd for å føle seg utenfor

Edin, som i dag er medmor, var før fødselen redd for å føle seg ekskludert fra Mios liv fordi hun ikke var hans biologiske mor.

- Jeg var redd for at jeg skulle følge meg utenfor. Jeg har jo ikke gjort det etter at han kom, men den gangen ante jeg ikke hvordan det skulle bli, sier hun til avisen.

Paret giftet seg i fjor sommer og Mio var selvskreven gjest i bryllupet. Hammerseng forteller at Mio henger etter Anja hele tiden og at hun har blitt den lekende mammaen, mens Gro er den organiserte som legger klar skift før barnehagen.

- Det å se henne sammen med sønnen var, og den kjærligheten som er mellom dem, det er jo noe av det fineste jeg har opplevd. Vi vil alltid være mammaene hans sammen. Det er en ankring som føles veldig bra, sier Hammerseng.

LES OGSÅ: - Forsto at hun var lesbisk som 17-åring

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer