John Mayer:

- Jeg har ikke den beste historikken med å date kjendiskvinner

John Mayer mener at de fleste kvinner i Hollywood velger å holde seg unna ham.

DÅRLIG RYKTE: Artist John Mayer har datet en lang rekke kjendiskvinner i Hollywood. Ifølge ham selv holder imidlertid de fleste seg unna ham. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG RYKTE: Artist John Mayer har datet en lang rekke kjendiskvinner i Hollywood. Ifølge ham selv holder imidlertid de fleste seg unna ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rockestjernen John Mayer (40) har i mange år vært kjent som en storsjarmør, og han har de siste årene datet en rekke av Hollywoods største kjendiser.

Fra 2006 til 2007 datet han popsanger og skuespiller Jessica Simpson (37), etter at blondinen hadde skilt seg fra sin første ektemann Nick Lachey (44).

Ett år etter bruddet med Jessica, begynte 40-åringen å date «Friends»-stjernen Jennifer Aniston (49). Duoen holdt sammen i omtrent ett år, og etter bruddet har de ikke holdt kontakten.

Nylig har 40-åringen også datet popstjernene Taylor Swift (28) og Katy Perry (33).

- Veldig interessant

I et intervju under det amerikanske TV-programmet «Watch What Happens Live» med talkshow-verten Andy Cohen (50), var det nettopp dette som ble kveldens store tema.

Sistnevnte er nemlig nær venn av skuespiller Jennifer Lawrence (27), og Mayer brukte blant annet henne som eksempel på kvinner som holder seg langt unna ham.

- Du har nok en del venner som ikke vil ha noe med meg å gjøre. Jeg finner det veldig interessant. Du er jo venn med Jennifer Lawrence, som ikke vil ha noe med meg å gjøre, uttalte rockestjernen, ifølge Contact Music.

John spøker videre med at det finnes en rekke kjendiskvinner som gjerne tilbringer tid med ham i sosiale lag, men at de aldri ville beveget seg i nærheten av ham på romantisk vis.

- Jeg har ikke den beste historikken når det kommer til å date kjendiskvinner, så det er gøy å se hvordan vennene dine snakker til meg på et vennskapelig nivå, samtidig som de holder seg unna meg, sier han.

Ødelagt rykte

Blant Johns flere forhold er det kanskje forholdet med Jessica Simpson - som endte i en heftig diskusjon i tabloidavisene - som har fått flere kvinner til å skygge banen.

Forholdet mellom dem skal nemlig ha vært svært fysisk, noe John selv har fortalt i et intervju med Playboy i etterkant av bruddet. De seksuelle beskrivelsene av ekskjæresten falt ikke i god jord hos Jessica, som ikke sparte på kruttet da hun svarte på uttalelsene.

ENORM SUKSESS: John Mayer har solgt over 20 millioner album verden over, og er spesielt kjent for sitt talent på gitar. Foto: NTB scanpix
ENORM SUKSESS: John Mayer har solgt over 20 millioner album verden over, og er spesielt kjent for sitt talent på gitar. Foto: NTB scanpix Vis mer

At John har en ironisk distanse til sine tidligere forhold, er ikke vanskelig å gjennomskue.

Under programmet omtaler han nemlig seg selv som en person som «ødelegger ryktet» til folk, og takker blant andre Andy Cohen for at han blir invitert på festene hans. Ifølge ham selv er det der han har de eneste mulighetene til å snakke med de store kjendisene.

- Det er veldig gøy for meg å kunne henge med vennene dine, dine A-kjendis-venner, som ellers ville vært svært ukomfortable med å sitte ved siden av meg. Og jeg vil takke deg for det, sa John.

- Jessica er som dop

Tidlig i karrieren uttrykket John Mayer at han ønsket å holde seg langt unna alkohol, dop, røde løpere, å date kjendiser og andre ting som kunne påvirke fokuset mot musikken.

I et intervju med Rolling Stone i 2006 innrømmet han imidlertid bruk av marihuana, og sangeren ble et fast inventar på flere nattklubber. Ikke lenge etter innledet han også forholdet med popstjernen Jessica Simpson.

Under ovennevnte intervju med med Playboy, fikk han mye oppmerksomhet for sine svært pikante beskrivelser om forholdet.

- Den jenta, for meg, er dop. Og dop er ikke bra for deg om du tar for mye. Ja, den jenta er som crack-kokain for meg. Rent seksuelt var det vilt. Det er alt jeg trenger å si, sa han og fortsatte:

- Det er mennesker ute i verden som har kraften til å forandre verdiene dine. Har du noen gang vært med en jente som fikk deg til å ville gi slipp på alt? Har du noen gang sagt: «Jeg vil gi opp alt i livet og bare «snorte» deg. Om det koster meg 90 000 kroner for å ligge med deg, ville jeg solgt alle tingene mine», sa han.

FØRSTE KJENDIS-KJÆRESTEN: John Mayer og Jessica Simson var i et forhold fra 2006 til 2007. Foto: NTB scanpix
FØRSTE KJENDIS-KJÆRESTEN: John Mayer og Jessica Simson var i et forhold fra 2006 til 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

Profilerte forhold

I et Rolling Stone-intervju samme år, delte han også flere tanker om forholdet han hadde med filmstjernen Jennifer Aniston. De var sammen i rundt ett år fra 2008.

«Jen-John» var et av Hollywoods heiteste par på den tiden, og ble avbildet hvor enn de gikk.

Ryktene sa at Jennifer dumpet John fordi han var for opphengt i sosiale medier, deriblant Twitter.

STJERNEPAR: Jennifer Aniston og John Mayer var i et turbulent forhold fra 2008 til 2009.. Foto: NTB scanpix
STJERNEPAR: Jennifer Aniston og John Mayer var i et turbulent forhold fra 2008 til 2009.. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke helt sant, men det var tydelig et problem. Hennes gjennombrudd skjedde før Twitter og TMZ (kjendisnettsted, jour.anm). Jeg tror hun ønsket at ting skulle gå tilbake til slik det var i 1998, sa han i intervjuet.

Bruddet beskrev han som en av de vanskeligste hendelsene i livet sitt.

- Det var et dypt forhold. Har du noen gang elsket noen, men måtte avslutte det på grunn av livet? (...) Jeg kommer alltid til å være lei meg for at det ikke varte. På noen måter skulle jeg ønske at jeg kunne være med henne, sa han året etter bruddet.

LES OGSÅ: Tatoverte Arianas navn to dager etter at forholdet ble kjent