- Jeg har ikke behov for oppmerksomhet

Frode Estil vil ikke vedkjenne seg Thomas Alsgaards gamle kroning av ham som «skikonge».

SKISTJERNE: Estil har fem gull, tre sølv og to bronsjemedaljer i internasjonale mesterskap, men sier til Seher.no at han aldri har følt seg som noen skikonge. Foto: Stella Pictures
SKISTJERNE: Estil har fem gull, tre sølv og to bronsjemedaljer i internasjonale mesterskap, men sier til Seher.no at han aldri har følt seg som noen skikonge. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tredje sesong av «Mesternes Mester» er i full gang på NRK, og lørdag kveld var det den tidligere norske langrennsløperen Frode Estil (38) som måtte forlate konkurransen.

Estil la opp som langrennsproff i 2007, og har i tiden etter jobbet som lærer ved skigymnaset i Meråker. Og til Seher.no innrømmer 38-åringen, som sammen med kona Grete har tre små barn, at han trives utenfor rampelyset.

- Jeg trives med å ligge lavt, og har ikke behov for oppmerksomhet. Jeg trives godt som lærer i Meråker, og har en fin hverdag nå. Når vi har små unger hjemme, er det mer enn nok action på hjemmebane, og jeg trenger ikke reise rundt for å få det.

Heller ikke i «Mesternes Mester» på Kypros var Estil blant de som ville ha mest oppmerksomhet. 

- Jeg er vel kanskje ikke den som skriker høyest. Jeg er nok litt beskjeden og tilbaketrukken, og var vel ikke den som sa mest rundt matbordet, forteller han til Seher.no. 


38-åringen synes heller ikke det er så farlig å se seg selv på TV i konkurransen.

- Jeg har sett meg selv nok på TV, så det er ikke så farlig med det.

Estil har fem gull, tre sølv og to bronsemedaljer i internasjonale mesterskap. Og selv om han er tidenes mestvinnende langrennsløper i klassisk stil, vil ikke 38-åringen vedkjenne seg betegnelsen «skikonge». Dét til tross for at Thomas Alsgaard tidligere har hevdet at Estil ikke har fått statusen han fortjener.

- Jeg var aldri dominerende, selv om jeg hadde mange medaljer, og det var alltid noen som var bedre enn meg. Jeg føler ikke at jeg er berettiget til å kalle meg skikonge. Thomas Alsgaard var alltid litt bedre enn meg, forklarer han til Seher.no.


På jaktstarten under OL 2002 kom han egentlig på delt andreplass sammen med Alsgaard, ettersom det var umulig å skille de to på målfotoet. Da Johann Mühlegg senere ble tatt for doping og fratatt sine gullmedaljer, fikk de to tilsendt gullmedaljen i posten omlag to år etterpå.

- Det var en snedig måte jeg fikk det gullet på. Det var en ting jeg gjerne skulle vært foruten. Mühlegg skulle vært disket med én gang, for det var åpenbart for oss andre innen skimiljøet at det var noe riv ruskende galt der han gikk rundt i skisporet. Men så ble han ikke testet og tatt før etter femmila. Senere måtte både jeg og Thomas Alsgaard vitne i saken, og det var mye fram og tilbake, og jeg ble mektig lei. Nå har jeg i hvert fall fått medaljen, selv om det gikk over to år etter konkurransen, forteller han til Seher.no.

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her. 


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg måtte jobbe med samvittigheten  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer