Halsey:

- Jeg har hatt tre spontan­aborter og fire operasjoner

Sangstjernen deler åpenhjertig om sykdommen.

BRUTALT ÆRLIG: Sangstjernen Halsey (24) delte nylig flere Twitter-innlegg om livet med endometriose. Hun benyttet også anledningen til å ta et oppgjør med kritikerne. Foto: NTB scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Sangstjernen Halsey (24) delte nylig flere Twitter-innlegg om livet med endometriose. Hun benyttet også anledningen til å ta et oppgjør med kritikerne. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske artisten Ashley Nicolette Frangipane (24), bedre kjent under artistnavnet Halsey, delte i fjor åpent om livet med endometriose i en episode av TV-programmet «The Doctors».

Tilstanden skal være svært smertefull, og går ut på at vev av samme type som slimhinnen i livmoren vokser utenfor livmorhulen.

Tidligere har også skuespiller Lena Dunham (32) snakket åpenhjertig om sykdommen, og hun har gjennomført en full hysterektomi, som ifølge Norsk Helseinformatikk tilsier at hun har operert vekk hele livmoren for å slippe smertene fra sykdommen.

Lettelse

Ifølge Daily Mail ble Halsey diagnostisert med tilstanden i fjor, etter at hun kollapset på turné.

I TV-programmet fortalte 24-åringen at turnémanageren tok henne med til sykehuset, men at legene ikke helt visste hva det var som feilte henne.

POPULÆR: Halsey gjør det stort i musikkbransjen. Her mottar hun pris under iHeartRadio Music Awards i mars. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Halsey gjør det stort i musikkbransjen. Her mottar hun pris under iHeartRadio Music Awards i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I mange tilfeller kan de få deg til å tro at det kun er i hodet ditt, sa hun i programmet, ifølge avisen.

Når legene til slutt konstaterte at artisten hadde endometriose, fikk Halsey det hun selv har beskrevet so en bittersøt reaksjon.

- Det var en lettelse å endelig få vite at det ikke var noe jeg fant på, at jeg ikke var overfølsom og at det ikke kun var i hodet mitt. Men det var også kjipt å få vite at jeg må leve med dette for alltid, sa hun.

Tre spontanaborter

Nylig publiserte 24-åringen flere innlegg på Twitter, der hun åpenhjertig fortalte om tilstanden og også frustrasjonen hun kjenner på rundt at andre alltid skal kommentere at hun er syk.

- Jeg er en ganske kompetent person. Men jeg er en stor idiot når jeg er syk. (...) Jeg trenger å pensjonere meg fra livet, skrev blant annet sangfuglen.

Innlegget kom i etterkant av at Halsey innrømmet at hun oppfører seg som en «baby» når hun er syk.

Etterfulgt av dette skrev artisten nok et innlegg på Twitter - som hun i etterkant har slettet - der hun røpte flere negative opplevelser som følge av tilstanden.

- Jeg har endometriose. Jeg har hatt tre spontanaborter, fire operasjoner, har vondt hver eneste dag og jeg har donert/samlet inn opp mot 300 000 dollar til research og støtte. Jeg prøver ikke å være uortodoks eller annerledes. Jeg prøver bare å normalisere en altfor lite omtalt tilstand, skrev hun.

Etter at Halsey delte Twitter-innleggene, fikk hun enorm støtte av fansen, som også delte sine historier med kroniske sykdommer.

- Det er akkurat som at andre ikke forstår meningen bak ordet «kronisk sykdom», skrev en.

- Dette får meg til å føle at jeg ikke er den eneste som sliter med det, tusen takk, skrev en annen.

Brudd for andre gang

Halsey var tidligere sammen med rapperen Gerald Earl Gillum (29), bedre kjent under artistnavnet G-Eazy, men i juli i fjor valgte paret å gå hver til sitt.

Det avslørte Halsey selv på Instagram, i et innlegg som nå er slettet.

- Vanligvis holder jeg slike ting privat, men med tanke på at vi er en del av offentligheten, føler jeg for å informere fansen min om dette. G-Eazy og jeg har bestemt oss for å ta litt tid fra hverandre. (...) Jeg ønsker ham alt godt. Takk for at dere respekterer privatlivets fred akkurat nå, skrev hun.

AV-OG-PÅ: Halsey og G-Eazy gjorde det slutt i juli i fjor, men fant tilbake til hverandre før det igjen ble slutt etter at G-Eazy angivelig skal ha uttalt at han var singel igjen. Foto: NTB Scanpix
AV-OG-PÅ: Halsey og G-Eazy gjorde det slutt i juli i fjor, men fant tilbake til hverandre før det igjen ble slutt etter at G-Eazy angivelig skal ha uttalt at han var singel igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paret fant imidlertid tilbake til hverandre for en kort periode, før de i oktober gjorde det slutt for godt.

En kilde fortalte nemlig til E! News i oktober i fjor at alt skal ha vært fint mellom de to den siste tiden, frem til da G-Eazy fikk en spillejobb.

- Han opptrådte på en fest i Los Angeles og flørtet med flere jenter. Han fortalte alle at han var singel, og at han og Halsey alltid er av og på, men at det for tiden er slutt, sa en kilde til nettstedet.

Datet norsk artist

Før hun møtte Gillum, var Halsey i et forhold med norske Peder Losnegård (26), bedre kjent som Lido. De to var et par fra september 2014 til høsten 2015, og ga ut albumet «Badlands» sammen. Det var Halseys debutalbum.

I et intervju med VG høsten 2015 fortalte hun at forholdet var noe som utviklet seg over tid etter hvert som de ble kjent med hverandre.

EKS: Halsey hadde et forhold til den norske artisten Peder Losnegård, bedre kjent som Lido. Her er han avbildet på scenen under en opptreden på 17. mai i forbindelse med feiringen av 200-års grunnlovsjubileet i 2014 . Foto: NTB Scanpix
EKS: Halsey hadde et forhold til den norske artisten Peder Losnegård, bedre kjent som Lido. Her er han avbildet på scenen under en opptreden på 17. mai i forbindelse med feiringen av 200-års grunnlovsjubileet i 2014 . Foto: NTB Scanpix Vis mer

– De første fem gangene vi jobbet sammen, gjorde vi ingenting. Vi skrev ingen låter. Vi satt bare og snakket og ble kjent med hverandre, sa hun den gang.

LES OGSÅ: «Game of Thrones»-stjernen trodde hun skulle dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer