Kevin Vågenes:

- Jeg har hatt spiseforstyrrelser i ti år

Kevin Vågenes åpner opp om spiseforstyrrelsene.

SPILLER TRE ROLLER: I TVNorge-serien «Jul i Blodfjell» spiller Kevin Vågenes tre roller. Her er han i rollen som Putti. Foto: TVNorge.
SPILLER TRE ROLLER: I TVNorge-serien «Jul i Blodfjell» spiller Kevin Vågenes tre roller. Her er han i rollen som Putti. Foto: TVNorge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Hver desember er det tradisjon for nedtelling frem til jul i form av ulike julekalendre. Julekalender-satsingen for TVNorge i år er «Jul i Blodfjell» hvor blant andre Atle Antonsen (48), Lene Kongsvik (45), Ine Jansen (44) og Kevin Vågenes (31) er aktuelle.

Sistnevnte har de siste årene gjort stor suksess som komiker.

I 2015 ble han tildelt den gjeve «Komiprisen», og over sosiale medier får han sine nærmere 70 000 følgere til å le med sine elleville innlegg og videoklipp hver dag.

I et nylig intervju med VG Helg kunne Kevin avsløre at hverdagen ikke alltid er like humorfylt og lykkelig.

- Jeg har hatt spiseforstyrrelser over lang tid, til og fra gjennom ti år, forteller den populære komikeren til avisen.

SLET MED SPISEFORSTYRRELSER I TI ÅR: Kevin sier til VG at han har slitt med spiseforstyrrelser i ti år. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
SLET MED SPISEFORSTYRRELSER I TI ÅR: Kevin sier til VG at han har slitt med spiseforstyrrelser i ti år. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

Han forteller at han flere ganger har vært langt nede. I 2015 nådde han bunnen, og da han ble tildelt «Komiprisen» klarte han heller ikke være glad.

Saken fortsetter under:

«JUL I BLODFJELL»: Fra høyre Atle Antonsen, Jon Øigarden, Lene Kongsvik, Kevin Vågenes, Trond Fausa Aurvåg og Ine Jansen. Foto: Anita Arntzen / TVNorge
«JUL I BLODFJELL»: Fra høyre Atle Antonsen, Jon Øigarden, Lene Kongsvik, Kevin Vågenes, Trond Fausa Aurvåg og Ine Jansen. Foto: Anita Arntzen / TVNorge Vis mer

- Det nesten ingen visste på det tidspunktet, var at det akkurat da var helt svart inni meg. Jeg jublet da jeg fikk prisen. Men jeg klarte ikke å kjenne glede, forteller han.

- Viktig at gutter snakker om det

Grunnen til at Kevin nå velger å åpne opp om sine problemer nå, gjennom flere år, er for å sette fokus rundt problemet. Han mener det er mange som har det akkurat som han - med en konstant uro i kroppen.

- Spiseforstyrrelser er fortsatt tabubelagt, særlig når du er mann. Derfor tror jeg det er viktig at også gutter snakker om det, sier han til avisen.

Holdt hemmeligheten skjult

Spiseforstyrrelser er imidlertid ikke det eneste Kevin har holdt for seg selv.

Allerede som 14-åring forsto Kevin at han var homofil, men ikke før ti år senere turte han å stå frem.

- Jeg var veldig ung når jeg skjønte at jeg kanskje ikke er som alle andre. Men i mange år forsøkte jeg å legge lokk på det og ikke tenke på det, så det tok lang tid å akseptere det selv, fortalte han i et intervju med Her og Nå i 2011.

Saken fortsetter under bildet:

TVNORGE-KOMIKER: Odd-Magnus Williamson, Espen Eckbo, Kevin Vågenes, Lene Kongsvik Johansen og Henrik Thodesen spilte mange rollefigurer i komiserien «Mellom bakkar og berg» som tidligere gikk på TVNorge. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TVNORGE-KOMIKER: Odd-Magnus Williamson, Espen Eckbo, Kevin Vågenes, Lene Kongsvik Johansen og Henrik Thodesen spilte mange rollefigurer i komiserien «Mellom bakkar og berg» som tidligere gikk på TVNorge. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Kevin kommer fra en veldig aksepterende og inkluderende familie, likevel var det vanskelig for Kevin å komme frem. For han handlet det nemlig mer om at han måtte finne ut av hvem han var selv.

- Det var en lang prosess å bli åpen om det. jeg har alltid vært en litt sjenert person, og ville heller gjerne være en i mengden.. men så innså jeg at jeg var jo ikke akkurat som kompisene mine, erkjente han.

IKKE FOR BARN: Her er en smakebit på TVNorges nye julekalender «Jul i Blodfjell». Video: TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har vært singel helt siden jeg var 19

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer