SELVSTENDIG: Dersom finansminister Siv Jensen skulle ha byttet yrke ville hun ha startet opp sin egen bedrift, sier hun til Se og Hør. Hvordan type bedrift - det har hun foreløpig ikke funnet ut av. Her på Grand hotel i forbindelse med sentralbanksjefens årstale og middag i mars. Foto: Tore Skaar
SELVSTENDIG: Dersom finansminister Siv Jensen skulle ha byttet yrke ville hun ha startet opp sin egen bedrift, sier hun til Se og Hør. Hvordan type bedrift - det har hun foreløpig ikke funnet ut av. Her på Grand hotel i forbindelse med sentralbanksjefens årstale og middag i mars. Foto: Tore SkaarVis mer

- Jeg har hatt lyst til å starte min egen bedrift

Dette ville finansminister Siv Jensen ha gjort om hun ikke ble politiker.

SEOGHØR.NO: Frp-partileder og Norges finansminister Siv Jensen (46) har mange baller i lufta om dagen, men i Se og Hørs spalte «Sommerpraten» avslører den blide 46-åringen hva hun mest sannsynlig hadde gjort om hun ikke hadde endt opp i politikken.

- Før jeg ble politiker hadde jeg lyst til å starte min egen bedrift, så hvem vet hva jeg gjør i fremtiden. Jeg kom aldri så langt at jeg visste hva slags bedrift det skulle være, men jeg tenkte fælt på det mens jeg studerte, sier hun til Se og Hør.

Men politikk ble det - og helt siden hun entret den politiske arena på slutten av 80-tallet har Oslo-damen vært en sterk politisk profil.

FINANSMINISTER: Føreløpig er det ikke blitt noen egen bedrift på Jensen, som er finansminister. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FINANSMINISTER: Føreløpig er det ikke blitt noen egen bedrift på Jensen, som er finansminister. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Jensen tok over Frp-partilederstillingen etter Carl I. Hagen (71) i mai 2006, og ble utnevnt til finansminister i Erna Solberg-regjeringen i oktober 2013.

Saken fortsetter under bildet.

Merket finansjobben på vekta

De siste to årene har vært en travel tid for 46-åringen, og i fjor fortalte hun i P4-programmet «Frokostgjesten» at hun på grunn av den hektiske møteaktiviteten ikke har fått trent like mye som hun ønsker, og at det har igjen gjort utslag på vekten.

- Jeg må få tilbake formen i ferien. Jeg merker at ligger en sånn ekstra pølse rundt magen. Jeg kaller det «finansministertillegget», forklarte hun i radiointervjuet.

Siv Jensen fortalte at hun benytter ferien på hytta i Oslofjorden til å holde seg så mye i bevegelse som mulig.

- Det blir mye stillesitting og veldig mye møter. Hverdagsmosjonen skal man ikke ta fra folk.

Til Se og Hør forteller Jensen at også denne sommeren blir tilbrakt på hytta i Oslofjorden, hvor blant annet fisking står på agendaen.

Se Siv Jensen på sletta under fjorårets Norway Cup under:

LES OGSÅ: Siv Jensen gikk opp i vekt etter at hun ble finansminister