SNAKKER UT: I et intervju med Rogaland Avis forteller artisten Jan Høiland at han har hatt forhold til fem menn. Foto: Se og Hør
SNAKKER UT: I et intervju med Rogaland Avis forteller artisten Jan Høiland at han har hatt forhold til fem menn. Foto: Se og HørVis mer

- Jeg har hatt forhold til menn

Jan Høiland står fram i en alder av 75.

TRENGTE EN FARSMODELL: Grunnen til at Høiland hadde forhold til menn, var fordi han var på leting etter en farsmodell. Foto: Tore Skaar
TRENGTE EN FARSMODELL: Grunnen til at Høiland hadde forhold til menn, var fordi han var på leting etter en farsmodell. Foto: Tore Skaar Vis mer

SEOGHØR.NO: Den norske sangeren Jan Høiland fyller torsdag 75 år. På sin egen bursdag slipper han et nytt album, «The Days of Wine and Roses».

I anledning plateslippet, gir Høiland et intervju med Rogaland Avis. I intervjuet står artisten fram og forteller at han har hatt forhold til menn.

- Blant annet er det ting som jeg er gammel nok til å gå ut med. Jeg har i mange år blitt beskyldt for å være bifil. Blant annet har både Se og Hør og VG forsøkt å få meg til å si noe om dette. Men nå føler jeg tiden er moden for å stå fram og innrømme at jeg også har hatt forhold til menn. Men ikke flere enn det du kan lese på min hånd, sier han til avisen.

Høiland utdyper at det skal være snakk om fem menn.

- Ja, og jeg har med tiden forstått hvorfor jeg oppsøkte menn. Jeg var på leting etter en farsmodell. Min egen far så jeg kun tre ganger i løpet av livet, og min mor hadde fem ektemenn som barna måtte forholde oss til. Det har ikke vært så enkelt.

Grunnen til at artisten velger å gå ut med sin historie nå, er ifølge ham selv fordi homofili ikke lenger er en skam i tiden vi lever i.

Høiland har gitt ut en rekke album siden debuten i 1958, og er mest kjent for sangen «Tio tusen röda rosor», som originalt var skrevet av Thore Skogman, og ble en kjempeslager i Norge i 1968.

Han har også deltatt i Melodi Grand Prix ved flere anledninger: I 1964, 1965, 1969 og 1971.

LES OGSÅ: OL-Profil kom ut av skapet