Dorthe Skappel:

- Jeg har hatt en fantastisk tid

Hun måtte tåle å se sin TV-baby forsvinne til nettet, men depper ikke av den grunn.

ALLTID STILFULL: Dorthe Skappel klar for «Farmen kjendis»-finalefesten tidligere i år. Deltakelsen ble nok et minne for livet. Foto: Espen Solli/TV 2
ALLTID STILFULL: Dorthe Skappel klar for «Farmen kjendis»-finalefesten tidligere i år. Deltakelsen ble nok et minne for livet. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Dorthe Skappel (59) ledet «God kveld Norge» i 25 år – fra starten i 1997 til tidligere i år da det ble bestemt at TV 2s berømte og beryktede kjendisprogram skulle forsvinne fra lineær TV til fordel for kanalens nettsatsing.

Dorthe la ikke skjul på at det føltes vemodig, men var likevel glad for at hun ikke ble erstattet i rollen som TV 2s kjendisdronning.

FORTVILA: To av «Farmen» kjendis-deltakerne snakker ut etter konfliktene som oppstod inne på gården. Vis mer

Til TV 2s grandiose 30-årsjubileumsfest på Verftet i Bergen ankom Dorthe, strålende flott i antrekk fra sin datter og svigersønns klesmerke Holzweiler. Hun var festklar og i perlehumør selv om hun i en periode har gått i TV 2-gangene uten å ha sitt eget program.

59-åringen depper ikke av den grunn.

Har det superbra

- Jeg har hatt en fantastisk tid i TV 2. Jeg har vært veldig heldig hele tiden. Jeg vet at det var en periode, hvor de som på en måte ikke var i et program, følte seg litt tilsidesatt. Jeg føler ikke det slik i det hele tatt. Jeg har det superbra. Den tiden jeg har hatt i TV 2, kommer jeg til å verdsette resten av livet, strålte TV 2-Dorthe.

VIKING: Morten Harket viste seg å være «Vikingen» i den britiske versjonen av «Maskorama», «The Masked Singer». Video: ITV Vis mer

Mange av TV-øyeblikkene hennes har for lengst gått inn i TV 2-historien. Overfor Se og Hør har hun selv rangert sine tre mest minnerike opplevelser.

Intervjuet med Morten Harket (63) i 2012 der a-ha- stjernen tårevåt fortalte hvordan han som ung skolegutt ble grovt mobbet, står høyt på listen.

2012: A-ha-Morten fortalte Dorthe om at han ble mobbet som ung. Foto: AKM Images/ Colourpress.com
2012: A-ha-Morten fortalte Dorthe om at han ble mobbet som ung. Foto: AKM Images/ Colourpress.com Vis mer

I 1999 serverte Dorthe sitt største scoop i karrieren da hun og «God kveld Norge» kunne avsløre at nå avdøde Arne Næss jr. og superstjernen Diana Ross (78) hadde tatt ut separasjon etter 13 års ekteskap.

Spekulasjonene hadde vart lenge, og Dorthe hadde varslet skipsrederen og fjellklatreren om at hun kom til å stille spørsmål om ryktene. Hun hadde begrenset tro på at han ville bekrefte noe.

1999: Dorthe fikk Arne Næss jr. til å fortelle at han skulle skilles fra Diana Ross.
1999: Dorthe fikk Arne Næss jr. til å fortelle at han skulle skilles fra Diana Ross. Vis mer

- Så fikk jeg ham til å fortelle at han hadde gått fra Diana Ross, noe som førte til telefoner fra pressekolleger helt fra Australia. Det var virkelig «world exclusive», fortalte Dorthe til Se og Hør.

Hvem er han?

Selv for en som lever tett på kjendisene, kan det til tider være utfordrende å få med seg alt. Men Dorthe glemmer aldri dagen da hun skulle intervjue skuespillerstjernen Gerard Butler (52) i forbindelse med filmen «RocknRolla» i 2008.

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner delte telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøkte å ringe dem. Vis mer

- Før intervjuet ble jeg sittende og vente i resepsjonen og prate vennskapelig med en mann. Da jeg kom inn i intervjurommet, viste det seg at mannen jeg hadde snakket lenge med, var Gerard Butler selv! Da ble jeg veldig paff, og det ble ikke bedre av at han presenterte meg som sin fraseparerte kone, sier TV 2-Dorthe lattermildt.

2008: Dorthe ante ikke at mannen hun pratet med var Hollywood-stjernen Gerard Butler. Foto: TV 2
2008: Dorthe ante ikke at mannen hun pratet med var Hollywood-stjernen Gerard Butler. Foto: TV 2 Vis mer

Nå er hun usikker på hvordan TV-mediet vil utvikle seg.

- Det er så annerledes nå enn da jeg begynte. Jeg må vel si at jeg er aller mest spent på hvilken retning dette tar og hvordan man skal greie å kombinere de ulike TV-løsningene. Vi er jo fortsatt opptatt av det som skjer på TV. Selv er jeg vokst opp med lineær TV, men heller ikke vi ser på TV slik vi gjorde før, innrømmer Dorthe.

DOBBELTGJENGERE: De to Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson og Margot Robbie har hver sine dobbeltgjengere på TikTok. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

LES OGSÅ: Ville trekke seg - stilte ultimatum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer