- Jeg har hatt ekstremt mye angst

Martin Johnsrud Sundby forteller om frykten etter at hjertet hans sviktet.

FRA FRYKT TIL FRYD: Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby feiret lørdag friteknikk-seieren i verdenscupen i Gällivare i Sverige. Førsteplassen kom et drøyt år etter at han opplevde hjerteproblemer under en løpetur. Foto: Reuters
FRA FRYKT TIL FRYD: Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby feiret lørdag friteknikk-seieren i verdenscupen i Gällivare i Sverige. Førsteplassen kom et drøyt år etter at han opplevde hjerteproblemer under en løpetur. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I helgen vant langrennsløper Martin Johnsrud Sundby sin aller første verdenscupseier i friteknikk - en førsteplass som er spesielt kjærkommen etter et tøft år for 28-åringen.

I september i fjor opplevde Sundby nemlig at hjertet løp løpsk under en treningstur i Nordmarka, en erfaring han beskriver som utrolig ubehagelig.

- Jeg har hatt ekstremt mye angst. Når det skjer noe med hjertet, blir det en angst i kroppen. Det er ikke som å brekke et ben. Når der er hjertet, så er det ikke bra igjen om seks uker. Så jeg har vært mye bekymret, forteller han til VG.

Langrennsløperen avslører at han fryktet at opplevelsen ville snu livet hans på hodet. I dag går det - åpenbart - fint med hjertet hans, men en redsel for at problemene skal komme igjen har han fortsatt.

- Jeg var redd for at det skulle være noe som ville få konsekvenser for resten av livet. En angst for at jeg ikke kunne gjøre det jeg ville, fortsetter han.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ser de etter et sted å gifte seg?  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer