ET MIRAKEL: Ifølge premiereklare Hans Erik Dyvik Husby er det et mirakel at han faktisk har klart seg så bra som han har gjort.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
ET MIRAKEL: Ifølge premiereklare Hans Erik Dyvik Husby er det et mirakel at han faktisk har klart seg så bra som han har gjort. Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Jeg har hatt det tøffere enn mange

Hans Erik Dyvik Husby mener det er et mirakel at han står på scenen i dag....

SEHER.NO: Turboneger-stjernen snakker om veien ut av rusmarerittet nederst i saken!

Turboneger-vokalist Hank von Helvete, eller Hans Erik Dyvik Husby (36), som han egentlig heter, er for tiden aktuell i rollen som selveste Jesus, når Det Norske Teatret har premiere på suksess-musikalen "Jesus Christ Superstar" 3. september.

Og etter flere år med alvorlige rusproblemer, innrømmer rockeren overfor Seher.no at han ser på det som "et mirakel" at han står på scenen i dag. 

- Skal jeg se på det litt utenfra, så er det jo et mirakel. Jeg tror ikke man kan ramse opp 200 sånne historier i den vestlige verden akkurat nå. Fra plata via et stort band og fra et sånt stygt medisineringsprosjekt og så til å plutselig stå som hovedrolleinnehaver på Norges største teaterscener med et budskap som faktisk er viktig for mennesker. Det tror jeg de fleste, når de ser på det utenfra, vil se som et godt eksempel til etterfølgelse, sier han.

Dyvik Husby forteller også at han har troen på at de fleste mennesker kan klare å komme seg ut av lignende problemer.

- Det er ikke noe spesielt med meg, som gjør at ingen andre kan få til det jeg har fått til. Jeg har total tro på at mennesker i de aller verste situasjoner i livet, ved hjelp av litt enkel kommunikasjon og konfrontasjon og en liten renselse av gifter i kropp, sinn og sjel, kan blomstre og lykkes og nå uante høyder som seg selv, sier han.

Blant annet takket være et opphold på en omstridt rusklinikk i Sverige, har Turboneger-stjernen nå klart å komme seg ut av dopmarerittet.

Og ifølge 36-åringen er hans kamp mot rusen og erfaringene han har fått gjennom det, grunnen til at han nå kjemper så iherdig mot medisinering i psykiatrien.

- Et problem noen prøver å løse for deg, blir aldri løst. Da jeg så dette og begynte å handle ut fra det, så skjedde ting på ekstreme skalaer. Hele livet åpenbarer seg som en stor lek, istedenfor der det var en tung kamp. Og det er ikke sånn at jeg har det lettere enn alle andre. Jeg har faktisk hatt det tøffere enn mange andre, men jeg har overlevd, og jeg har en enorm kraft og vilje til å vise andre hva overlevelsen gikk ut på, sier han.

Turboneger-vokalisten er imidletid ikke den eneste stjernen som medvirker i "Jesus Christ Superstar".

Også skuespiller Charlotte Frogner, kjent fra TV 2-serien "Hvaler", har en av hovedrollene i musikalen.

Skuespillerinnen, som spiller Maria Magdalena, avsluttet nylig innspillingen av andre sesong av "Hvaler", og innrømmer at det til tider kan være litt slitsomt å skulle være så busy.

- Man må passe på og finne de lukene og pusterommene som er, for det er klart det er krevende arbeid, det er det, sier hun til Seher.no.  

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Ler av Norges-rykter

Hans Erik Dyvik Husby snakker om veien ut av rusmarerittet nedenfor:[obj:media:7944]