Johannes Høsflot Klæbo:

- Jeg har grått mine tårer

- Det har vært tøft de siste ukene, forteller Johannes Høsflot Klæbo etter OL-gullet.

GULL: Johannes Høsflot Klæbo tok gull i langrenn sprint fri teknikk i Zhangjiakou under OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GULL: Johannes Høsflot Klæbo tok gull i langrenn sprint fri teknikk i Zhangjiakou under OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Høsflot Klæbo (25) var mildt sagt misfornøyd med sin prestasjon på tremila søndag, og raste gjennom pressesonen uten å snakke med noen.

I dag kunne han imidlertid juble etter å ha forsvart sprintgullet fra OL i 2018. Ved målgang så Klæbo ut til å slite med å holde tårene tilbake.

- Det å se Frode, smøreren min med tårer i øynene, jeg var glad jeg hadde på meg briller. Da greide jeg ikke holde igjen. Det har vært tøft de siste ukene. Alt jeg har gjort de siste to årene har vært for dette. Jeg har grått mine tårer i dag. Jeg ringte pappa like etter mål, det var bare hulking, forteller Klæbo til Dagbladet.

- Det som gjør han unik

Som eneste nordmannen i finalen var det mye press på trønderens skuldre i dag. Likevel var det ikke mye hint til nerver for trønderen.

- Det er det som gjør ham unik. God til å holde fokus på det han skal, og maksimere prestasjonene. Jeg tror ikke han brukte altfor lang tid på det løpet, roser landslagstrener Eirik Myhr Nossum overfor Dagbladet.

Han knuste konkurrentene på oppløpet , og ble den første i historien til å forsvare et OL-gull på sprint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.