Johannes Høsflot Klæbo:

- Jeg har grått mine tårer

- Det har vært tøft de siste ukene, forteller Johannes Høsflot Klæbo etter OL-gullet.

GULL: Johannes Høsflot Klæbo tok gull i langrenn sprint fri teknikk i Zhangjiakou under OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GULL: Johannes Høsflot Klæbo tok gull i langrenn sprint fri teknikk i Zhangjiakou under OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Høsflot Klæbo (25) var mildt sagt misfornøyd med sin prestasjon på tremila søndag, og raste gjennom pressesonen uten å snakke med noen.

I dag kunne han imidlertid juble etter å ha forsvart sprintgullet fra OL i 2018. Ved målgang så Klæbo ut til å slite med å holde tårene tilbake.

- Det å se Frode, smøreren min med tårer i øynene, jeg var glad jeg hadde på meg briller. Da greide jeg ikke holde igjen. Det har vært tøft de siste ukene. Alt jeg har gjort de siste to årene har vært for dette. Jeg har grått mine tårer i dag. Jeg ringte pappa like etter mål, det var bare hulking, forteller Klæbo til Dagbladet.

SAMBOER: Langrennsløper Johanns Høsflot Klæbo flyttet sammen med kjæresten sin. Da han gjestet «Senkveld med Helene og Stian» lettet han på sløret om hvordan det er å være samboer. Foto: TV 2 Vis mer

- Det som gjør han unik

Som eneste nordmannen i finalen var det mye press på trønderens skuldre i dag. Likevel var det ikke mye hint til nerver for trønderen.

- Det er det som gjør ham unik. God til å holde fokus på det han skal, og maksimere prestasjonene. Jeg tror ikke han brukte altfor lang tid på det løpet, roser landslagstrener Eirik Myhr Nossum overfor Dagbladet.

Han knuste konkurrentene på oppløpet , og ble den første i historien til å forsvare et OL-gull på sprint.

TALENTFABRIKK: Mens Johannes er en av verdens beste skiløpere, hevder lillebror Ola aka «OKEY» seg med musikken sin. Video: Rød Løper/Viaplay/OKEY Vis mer

LES OGSÅ: Klæbo funnet skyldig i trafikkulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer