«Miss Norway»-deltaker:

- Jeg har grått masse

Amine Storrød fra Hvaler deler sin overgrepshistorie i lørdagens «Miss Norway»-finale.

OPPLEVDE OVERGREP: Amine Storrød snakker åpent ut om da hun skal ha blitt utsatt for overgrep i fjor. Foto: Inge Strømseng
OPPLEVDE OVERGREP: Amine Storrød snakker åpent ut om da hun skal ha blitt utsatt for overgrep i fjor. Foto: Inge Strømseng Vis mer
Publisert

Amine Storrød (21) fra Hvaler i Viken fylke er en av deltakerne i lørdagens «Miss Norway»-finale i Oslo. I finalen må alle som deltar velge en hjertesak de vil fronte.

For Storrød sin del var hun aldri i tvil: Nemlig overgrep, og da spesielt Amnesty-kampanjen «nei er nei».

HÅRREISENDE VENDING: Da vinneren av den største missekonkurransen på Sri Lanka skulle kåres, fikk tilskuerne mer show enn de har betalt for. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Youtube. Vis mer

Sengeliggende i flere dager

Hun forteller nemlig at hun selv ble utsatt for seksuelt overgrep så sent som i fjor.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

Se og Hør har vært i kontakt med 21-åringen, og har fått tillatelse til å omtale saken. Hun forteller at det som skjedde har preget henne kraftig. Foreldrene fikk vite det med én gang, men selv var hun sengeliggende i flere dager i tiden etterpå. Hun klarte ikke gjøre noe.

Overgrepet skal ha skjedd i forbindelse med en fest hun var på.

- Nå har det gått såpass lang tid at jeg heller klarer å fokusere på at jeg har lyst til å hjelpe andre ved å fortelle om det jeg har opplevd. Men det påvirket meg veldig i fjor sommer og i fjor høst, det var veldig tungt. Jeg ble sliten mentalt fordi jeg ofte gikk rundt og tenkte på det, forteller hun til Se og Hør.

- Vondt

Hun understreker at hun gikk til psykolog, men at hendelsen likevel slet veldig på psyken.

- Det handler om tillit til det motsatte kjønn også. Jeg gråt masse. Det var vondt å oppleve, men jeg må samtidig si at det har styrket meg. Jeg fikk så utrolig god hjelp av overgrepsmottaket i Fredrikstad, bistandsadvokaten min og ikke minst politiet, forteller hun.

Hun valgte til slutt å anmelde saken.

- Politiet sa at de trodde meg. For meg var det vanskelig å sitte i avhør, for jeg følte at jeg sladret på noen. Men det er så viktig å si ifra, om ikke kan det hende at denne personen går rundt og gjør det samme med noen andre. Det er noe samfunnet bør ta mer på alvor, for dette er noe mange opplever.

Store mørketall

Saken ble til slutt henlagt, ifølge Storrød på grunn av mangel på beviser.

- Det gikk jo mange dager, for jeg lå bare i senga og klarte ikke engang ringe overgrepsmottaket selv. Til slutt var det mamma som ringte dem, for hun følte hun ikke kunne hjelpe meg noe mer. Til slutt var det overgrepsmottaket som ringte meg. Så om andre opplever overgrep, så bruk overgrepsmottaket med én gang. For dette er ikke greit.

I FINALEN: 21 år gamle Amine Storrød deltar i lørdagens finale i «Miss Norway». Foto: Inge Strømseng
I FINALEN: 21 år gamle Amine Storrød deltar i lørdagens finale i «Miss Norway». Foto: Inge Strømseng Vis mer

Til Fredriksstad Blad forteller Ann Helen Lomsdalen, som er leder ved overgrepsmottaket i Fredrikstad, at kun 10–12 prosent søker hjelp etter et overgrep - at mørketallene er store.

MISSEKÅRING: Linn Wøyen Lenes fra Ex on the beach skal representere Norge i Miss Europe Continental Vis mer

I 70 prosent av tilfellene blir man voldtatt av noen man kjenner - noe som skal ha vært tilfelle også for Storrød.

– Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten deres hjelp, sier hun til avisa.

Fredriksstad Blad har også vært i kontakt med Øst Politidistrikt. De bekrefter at Storrød anmeldte overgrepet i fjor, men etterforskeren har ikke vært tilgjengelig for intervju.

LES OGSÅ: - Saksøkes for seksuelle overgrep

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer