SJAKK-KONGER: I fjor vant Magnus Carlsen sammenlagt mot den regjerende verdensmesteren, Vishy Anand fra India. Foto: NTB scanpix
SJAKK-KONGER: I fjor vant Magnus Carlsen sammenlagt mot den regjerende verdensmesteren, Vishy Anand fra India. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg har god selvtillit, på grensen til arrogant

Sjakkgeniet vil sannsynligvis få opp mot ti millioner kroner hvis han vinner sitt livs viktigste turnering neste uke.

SEOGHØR.NO: De siste årene har Magnus Carlson (22) regjert sjakkverdenen og oppnådd den høyeste ratingen verden har sett.

I 2009, 2010 og 2011 vant han blant annet Sjakk-Oscar, og kjendisstatusen hans har også ført til at han har stått modell sammen med Hollywood-stjernen Liv Tyler (35).

Neste uke spiller Carlsen i FIDEs kandidatturnering - sin livs viktigste turnering. Vinner han her får han muligheten til å utfordre den regjerende verdensmesteren i sjakk, Viswanathan Anand fra India, i en offisiell VM-kamp i november.

- Jeg regner meg selv som favoritt, men alle åtte i denne turneringen er kapable til å vinne, sier han i et intervju med Dagbladet.

- Jeg tror og håper at motstanderne mine har respekt for meg. Jeg har god selvtillit, på grensen til arrogant. Men det er likt for konkurrentene mine også. Men jeg har tro på det jeg driver med, og når nivået mitt er på topp, vet jeg at jeg er best.

Hvis 22-åringen vinner i London vil han mest sannsynlig få inntekter på opp mot ti millioner kroner, skriver avisa.

- Pengene tenker jeg ikke så mye på. Det får andre ta seg av, sier han.LES OGSÅ: - Det er drit kjipt å bli eldre