Mark Wahlberg:

- Jeg har gjort en rekke fryktelige feil

Hollywood-stjernen letter på sløret om tiden som gjengmedlem.

FAMILIEMANN: Mark Wahlberg har vært sammen med kona i nesten 20 år. Her er de på filmpremiere i Hollywood i 2015. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEMANN: Mark Wahlberg har vært sammen med kona i nesten 20 år. Her er de på filmpremiere i Hollywood i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidlig i 20-årene slo Mark Wahlberg (48) gjennom internasjonalt med hip hop-gruppen «Marky Mark and the Funky Bunch». I etterkant har han også gjort stor suksess som undertøysmodell, skuespiller, produsent og forretningsmann.

Privat smiler også livet til kjekkasen. Helt siden 2001 har han vært kjæreste med modellen Rhea Durham (41), som han giftet seg med i 2009. Sammen er de foreldre til de fire barna Ella (16), Michael (14), Brendan (11) og Grace (10).

Som tenåring var derimot Wahlbergs liv ganske annerledes. Da var han nemlig gjengmedlem og havnet ofte i klammeri med loven. Nå åpner 48-åringen seg om sin trøblete fortid.

Vis mer

Dømt til fengsel

Som 16-åring angrep Wahlberg de to vietnamesisk-amerikanske mennene Thanh Lam og Hoa Trinh. 48-åringen slo Lam i hodet med en halvannen meter lang kjepp, slik at han falt om bevisstløs og kjeppen brakk i to, ifølge The Guardian.

Hendelsen fant sted i april 1988 og «Marky Mark» ble siktet for mordforsøk, men sa seg skyldig i overfall. Han ble dømt til to års fengsel, men sonet kun 45 dager av dommen. Han ble for øvrig også dømt for besittelse av marihuana, og for å ha brutt et tidligere rettslig påbud.

Hollywood-stjernen valgte etter hvert å bryte med den kriminelle gjengen han var i, noe som ofte er svært vanskelig fordi man blir sett på som en forræder når man vender et slikt miljø ryggen. Likevel visste Wahlberg at dette var den eneste utveien hvis han skulle få livet på rett kjør.

- Jeg gjorde det som måtte gjøres. Jeg tok ansvar for feilene mine og forlot gjengen for å fortsette på egen hånd, forteller han i et intervju med Observer magazine, ifølge Contact Music.

- Dette gjorde det ti ganger verre for meg å gå fra huset mitt til togstasjonen, til skolen og til jobb, forklarer han videre og sikter til mulige overfall fra gjengmedlemmene.

«En dyr pris å betale»

48-åringen er stolt over at han klarte å snu rundt på livet sitt og lande på begge bena. Han håper også at folk er villige til å gi mennesker, i samme posisjon som han var, en ny sjanse - hvis de ønsker å forandre seg.

- Jeg har absolutt gjort en rekke fryktelige feil, men jeg har betalt klekkelig for disse feilene i etterkant, deler han, og legger til:

- Jeg håper ikke alle dømmer andre ut ifra kun en handling og hvor personen kommer fra.

Wahlberg, som har spilt i kritikerroste filmer som «The Departed» og «The Fighter», mener selv at bakgrunnen hans har gjort han mer ekte som skuespiller.

- Den ene tingen jeg kan bruke til min fordel i jobben er at jeg har erfaring fra virkeligheten som jeg kan bruke på film. Jeg tror definitivt at publikum kan merke autentisiteten, men det var en dyr pris å betale, forteller han, ifølge nettstedet.

View this post on Instagram

Daddy daughter dance last night❤️

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on

I 2014 søkte filmstjernen om å få slettet voldsdommen fra 1988 fra rullebladet sitt, men høsten 2016 ble begjæringen hans forkastet.

Dette fordi Wahlberg ikke besvarte et brev om hvorvidt han ønsket å opprettholde begjæringen.

ESKALERTE: Tonen mellom Sandra og Cristian er alt annen enn god i «Ex on the beach». Derfor vil nyheten om at de to nå har blitt kjærester kanskje komme overraskende på noen. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

- Jeg beklager på det dypeste de gjerningene jeg begikk kvelden 8. april 1988, samt for all varig skade jeg har påført ofrene. Siden den gang har jeg forpliktet meg til å bli en bedre person og medborger, slik at jeg kan være et forbilde for barna mine og for andre, uttalte han den gang, ifølge Los Angeles Times.

Da han gjestet filmfestivalen i Toronto i september 2016, fortalte for øvrig firebarnsfaren at han angret på at han søkte om å bli benådet, skrev nettstedet.

LES OGSÅ: Kim Kardashians yngste sønn vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer