- Jeg har gitt bort kroppen min

Filmdivaen har planlangt det meste rundt sin egen bortgang...

TENKER PÅ DØDEN: Wenche Foss fyller snart 92 år, og innrømmer at hun har gjort seg en del tanker om døden. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås
TENKER PÅ DØDEN: Wenche Foss fyller snart 92 år, og innrømmer at hun har gjort seg en del tanker om døden. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Se Wenche Foss snakke om livet og døden nederst i saken.

Tirsdag ble boken "Wenche Foss - Diva og medmenneske" lansert - en vakker minnebok spekket med bilder fra Wenche Foss' (91) liv.

Foss er fremdeles en livlig dame - til tross for at hun snart fyller snart 92 år - men skuespiller-divaen innrømmer til Seher.no at hun tenker mye på døden, og at hun har bestemt seg for hva som skal skje med kroppen hennes når hun går bort.

På Brasserie Blanche i Oslo tirsdag møtte en strålende opplagt, og som vanlig bunn ærlig og nærmest sjokkerende åpen Wenche Foss pressen.


- Jeg er litt stolt av at jeg har gitt bort legemet mitt. Jeg kom til Fabian og sa at 'jeg leser at Ullevål trenger lik', også sa jeg at jeg gjerne vil være med på det. Så sa Fabian 'herregud, det har jeg skrevet opp for meg selv for lenge siden'. Så datt den stoltheten litt. Jeg har en kristelig venninne som synes det er helt fryktelig at jeg skal gjøre det, men herregud, jeg skal jo stå på steinen med Thomas og Tommeliten og foreldrene jeg har der, så jeg skal ha et sted å gå til hvis noen de vil det, forklarer hun.

Og:

- Jeg synes i grunnen det er en fin tanke at etter begravelsen så står Ullevål-bilen der og ikke kremasjonsbilen.

Foss - som har stått på de fleste av Norges scener - forteller også at hun har planene klare for begravelsesseremonien.

- Jeg vil ikke ha salmesang, også vil jeg veldig gjerne at biskop Stålsett skal være der. Han var til lunsj på Solbakken for nesten ti år siden, også sa jeg 'du får ordne med begravelsen min du, da. 'Any time', svarte han. Og jeg synes det er så dumt når vi tar opp bøkene og synger dårlige salmer.

Slik Seher.no forstår det vil Foss at fiolinistene Arve Tellefsen og Henning Kraggerud skal stå for musikken.

- Musikken er det Arne som bestemmer. Han har lovet å bestemme musikken. Og min beste venninne - som dessverre er død - er bestemor til Kraggerud. Så det ordner seg, det blir fiolin og horn.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på [email protected] , ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Spiller sjakk med døden[obj:media:8168]


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer