- Jeg har gått på ræva mange ganger

Prisen for årets best kledde mann kom som en overraskelse på Stian Blipp.

SEOGHØR.NO: Stian Blipp (23) er Norges best kledde mann. Det mener stylist og motepoliti Jan Thomas som overrakte ham prisen under Se og Hørs kjendisgalla sist søndag.

Jan Thomas mener Blipp har orden på motebildet og at han klarer å sette sammen antrekk på en god måte og gjøre trender til sine egne.

Etter at han i 2008 kom til finalen i «Norske Talenter» med breakdancegruppen Absence Crew og ledet det samme programmet fire år senere, har det norske folk blitt godt kjent med den sjarmerende bergenseren.

Velger annerledes

Blipp ledet syvende sesong av «Idol» og ble stemt frem som folkets favoritt under Gullruten i Bergen. Han har også gjort seg bemerket på diverse røde løpere med sine uvanlige og ofte fargesprakende antrekk.

SKJØT BLINK: Moter og trender har alltid interessert Blipp som kler seg i det han synes er kult uten å tenkte for mye over antrekket. Han tror han har vært heldig og skutt blink på antrekkene Jan Thomas har bedømt.  Foto: FameFlynet Norway
SKJØT BLINK: Moter og trender har alltid interessert Blipp som kler seg i det han synes er kult uten å tenkte for mye over antrekket. Han tror han har vært heldig og skutt blink på antrekkene Jan Thomas har bedømt. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Jeg har aldri tenkt at jeg har kledd meg kjempebra, men jeg tar på meg annerledes ting enn de andre på den røde løperen. Jeg kjører gjerne en blå skjorte med skyer og en rød skinnjakke bare fordi jeg er en oppmerksomhetssyk fyr, spøker Blipp til Seoghør.no.

Han føler seg ikke som en trendsetter, og tror han har vært heldig og truffet blink med de antrekkene Jan Thomas har sett.

- Jeg liker å mikse det opp med kule ting og tenker lite på om det blir for mye eller ikke. Jeg tror jeg har vært heldig og truffet med de rare valgene mine. Det er mange ganger jeg har gått på ræva. Jeg tror også Jan Thomas har gitt meg honnør for å ha valgt litt annerledes.

Føler presset

Etter å ha blitt utpekt som Norges best kledde mann føler Stian nå presset på å levere nyskapende antrekk.

KOMMER UNNA MED MER: 23-åringen føler gutta kommer unna med mer enn jentene på den røde løperen.  Foto: FameFlynet Norway
KOMMER UNNA MED MER: 23-åringen føler gutta kommer unna med mer enn jentene på den røde løperen. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Nå føler jeg presset. Nå skal jeg bare gå med teite ting å se om folk begynner å gå med det. Jeg skal gå med belte rundt hodet og slips rundt livet og se hvor langt jeg kan dra det.

Jan Thomas' terningkast har etter hvert blitt legendariske og er både elsket og hatet av kjendisene på den røde løperen. Norske kjendismenn slipper billigere unna og er sjelden i motepolitiets søkelys. Akkurat det er Blipp veldig glad for. Han tviler på at han alltid ville kommet heldig ut.

- Det er kjempedeilig å slippe det. Vi får være litt bajaser og slipper billigere unna.

- Så ut som jeg skulle kidnappe noen

Blipp kunne likevel smykke seg med en 6-er på terningen for antrekket han bar på kjendisgallaen.

BEST KLEDD: Stian Blipp fikk prisen for best kledde mann av Jan Thomas, som presenterte prisen sammen med Lene Nystrøm.  Foto: FameFlynet Norway
BEST KLEDD: Stian Blipp fikk prisen for best kledde mann av Jan Thomas, som presenterte prisen sammen med Lene Nystrøm. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Like heldig var han muligens ikke på Elles sommerfest da han kom i trange bukser, hawaiiskjorte og «american psycho»-briller.

PSYCHO: - Det så ut som jeg skulle kidnappe noen, sier Stian Blipp om antrekket han bar på Elles sommerfest.  Foto: Stella Pictures
PSYCHO: - Det så ut som jeg skulle kidnappe noen, sier Stian Blipp om antrekket han bar på Elles sommerfest. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det så ut som jeg skulle kidnappe noen på den festen. Men man må bare bære det med høyt hevet hode.

Som et forbilde nevner Stian fotograf og blogger Nick Wooster, som alltid er stilig og rocka. Blipp har et triks til norske menn om hvordan de kan bli like stilige som ham.

- Du må bære det med selvtillit. Når du føler deg som den kuleste gutten i gaten, det er ofte hemmeligheten. Da bærer du klærne med en helt annen positur. Kjør det du føler deg tøff i og overbevis folk om at det er kult.

I Se og Hør Weekend får du hele listen over Norges best kledde kjendiser, pluss et eksklusivt bilag med flotte bilder av Stian og Tone!

LES OGSÅ: - Faen, jeg knuste prisen