FRA ROY TIL NANSEN: I NRKs miniserie "Harry & Charles" spiller Hallvard Holmen, kjent som Roy fra "Himmelblå", selveste Fridtjof Nansen (til venstre).
FRA ROY TIL NANSEN: I NRKs miniserie "Harry & Charles" spiller Hallvard Holmen, kjent som Roy fra "Himmelblå", selveste Fridtjof Nansen (til venstre).Vis mer

- Jeg har gått ned 10 kilo!

"Himmelblå"-stjernen har lagt om formen for rollen som Fridtjof Nansen...

SEHER.NO: Skuespiller Hallvard Holmen (42) har blitt et av Norges mest kjente ansikter gjennom rollen som den litt enkle fergemannen Roy Harry Hansen i NRKs suksess-serie "Himmelblå". 

Denne våren er Holmen også aktuell med en veldig annerledes rolle, nemlig som selveste Fridtjof Nansen i miniserien "Harry & Charles".

Serien, som er laget av NRK drama, handler om samlivet til dronning Maud og Kong Haakon før de ble Norges statsoverhoder i 1905. I hovedrollene finner man filmskjønnhet Maria Bonnevie som Maud, samt svenske Jakob Cedergren som Haakon.

- Det motsatte av Roy
Holmen, som altså spiller Kongen og dronningens nære venn - isfareren, forskeren og folkehelten Nansen, innrømmer at det var en stor overgang fra å spille fergemann til folkehelt.

- Det å spille Nansen er en stor overgang fra å spille Roy Harry Hansen, det skal være sikkert og visst. Men først og fremst er det å spille Nansen en stor utfordring. Jeg har aldri før spilt et menneske som faktisk har levd, så det handler om å sette seg inn i hvordan den personen var. Og Nansen var jo et geni, sier skuespilleren til Seher.no.  

Og mens Roy fra "Himmelblå" har et komplisert forhold til kvinner, hadde Nansen det stikk motsatt.

- Den store forskjellen mellom de to rollefigurene er at Roy er redd damer, mens Nansen var det motsatte. Han var en mann med mye selvtillit. Mens Roy har mye frykt i seg, hadde ikke Nansen det. Han levde for den store ideen, og var kanskje en av Norges aller største menn, sier han.

Hallvard har tatt rollen som Nansen svært seriøst og bestemte seg for at han skulle komme i skikkelig polfarer-form før innspillingen nå i vår.

- I god form
Etter flere måneder med intens trening og streng kostholdsplan, har skuespilleren nå gått ned hele 10 kilo.

- Jeg er i god form nå ja. Ulikt Roy, som spiser masse hamburgere og egentlig er litt smålubben, var Nansen i usedvanlig god form. Så jeg har vel gått ned omtrent 10 kilo ved å trene masse, blant annet med personlig trener, og så tenker jeg kosthold. Det gjør en forskjell, og jeg ønsket å ta rollen på alvor. Men ja, jeg har slitt mye og trent mye, humrer han.

I og med at innspillingen av sesong tre av "Himmelblå" starter allerede til påsken, og foregår samtidig som "Harry & Charles", får ikke Hallvard tid til å legge på seg igjen.

Dermed blir det en langt slankere Roy seerne møter når sesong tre sendes på NRK. 

- Ja, Roy er i mye bedre form i neste sesong, så seerne får vel tenke seg at Rakel har dressert han, humrer Holmen, og legger til:

- Jeg rekker rett og slett ikke å legge på meg igjen. 

"Harry & Charles" blir sendt på tv julen 2009, både i Norge, Sverige og Danmark, og er delt opp i to tv-filmer på én og en halv time hver. 
 
"Himmeblå" sendes på NRK1 søndager kl. 20.35!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Sjekket opp av kona i "Himmelblå"