Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg har gått i flere begravelser enn brylluper de siste årene

Davy Wathne fikk en alvorlig vekker da han på kort tid mistet tre av sine beste venner.

SEOGHØR.NO: TV 2-legenden Davy Wathne (66) er i år som i fjor blant de utvalgte til å fronte «God sommer Norge». Somrene hans har som regel vært fullstappet med fotballjobbing, men i ferien prioriterer han ett sted: Flekkerøya!

Magisk

Til Se og Hør forteller han for første gang om hvorfor perlen på Sørlandet har slik magisk tiltrekningskraft.

– Dette er den perfekte rekreasjon. Flekkerøya er som en buffet hvor jeg kan velge mellom sosialt samvær, total ensomhet, fiske, fotballkamper eller byliv, forklarer TV 2-Davy.

66-åringen lever et aktivt liv, men sier til Se og Hør at han er bevisst på sin alder og form.

PROGRAMLEDER: Davy Wathne har denne sommeren vært aktuell som programleder i «God sommer Norge» på TV 2 sammen med Katarina Flatland. Foto: TV 2
PROGRAMLEDER: Davy Wathne har denne sommeren vært aktuell som programleder i «God sommer Norge» på TV 2 sammen med Katarina Flatland. Foto: TV 2 Vis mer

– Jeg ser det i avisen hver dag, dødsannonser for folk på min egen alder. Jeg har gått i flere begravelser enn brylluper de siste årene. I løpet av ett år mistet jeg tre av mine nærmeste venner: Bjarne Berg, Henrik Færevåg og Svein Mathisen.

Plutselig var 100 års kollegialt vennskap borte, medgir Davy.

Aldri voksen

Den opplevelsen var en vekker. Heller ikke bergenseren, som føler seg som guttungen som aldri ble helt voksen, skal leve evig.

Davy - som har vært singel de siste åtte årene - sier til Se og Hør at han ikke er på utkikk etter noen ny kjæreste.

– I lys av det har jeg spurt meg selv om det er et nytt forhold til en kvinne jeg trenger. Jeg tror ikke det. Jeg har så mange interesser, så de kvinnene jeg har hatt et forhold til, har ikke følt seg viktige nok.

- Alt annet har betydd mer for meg. Da passer det best å fortsette alene, sier TV 2-Davy åpenhjertig.

TUNG BESKJED: UNG BESKJED: Davy Wathne har tidligere sagt til Seoghør.no at han tok det svært tungt da han fikk vite at vennen og TV-kollegaen Svein Mathisen, som nå har gått bort, hadde fått kreft.
TUNG BESKJED: UNG BESKJED: Davy Wathne har tidligere sagt til Seoghør.no at han tok det svært tungt da han fikk vite at vennen og TV-kollegaen Svein Mathisen, som nå har gått bort, hadde fått kreft. Vis mer

I 2015 var Davy utsatt for en dramatisk ulykke da han falt ned fra en stige utenfor sitt hjem i Bergen.

– Jeg landet på magen oppå en aluminiumsstige. Jeg priser meg bare lykkelig for at det var nesen som traff stigetrinnet og ikke brillene eller munnen. Hadde brillene blitt knust, kunne jeg blitt blind, fortalte Davy til TV 2 etter ulykken.

Hjulpet av nabo

En snarrådig nabo kontaktet ambulanse som igjen fikk fraktet TV-stjernen til sykehus. Der ble det konstatert to brudd i armen, flere ribbeinsbrudd og knust nese. CT-undersøkelse utelukket heldigvis kraniebrudd.

Davy la selv ut tekst og bilder på Twitter og sin egen Facebook-side for å informere hva som hadde skjedd og at en rekke avtaler de kommende dagene må kanselleres.

Blant annet måtte han si fra seg det ærefulle oppdraget om å være med å lede Artistgallaen på TV 2.

– Jeg har vært heldig, men jeg har fått skikkelig juling. Jegkommer til å se gul og blå ut i noen uker nå, og jeg er lei meg for at det gode arrangementet som Artistgallaen er ikke blir noe av for min del, sa Davy Wathne.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri vært med på noe lignende før