Mona Grudt om kjæresten:

- Jeg har funnet mannen i mitt liv

Universets vakreste er stormforelsket, og deler bryllupsråd med gifteklare par på film.

DRØMMEMANNEN: Mona Grudt forteller at hun aldri har vært så lykkelig forelsket som hun er i sin islandske Bjørgvin Thorsteinsson, som er direktør for Olavshallen i Trondheim. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
DRØMMEMANNEN: Mona Grudt forteller at hun aldri har vært så lykkelig forelsket som hun er i sin islandske Bjørgvin Thorsteinsson, som er direktør for Olavshallen i Trondheim. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Jeg har funnet mannen i mitt liv, forteller Mona Grudt (47) til Se og Hør.

- Bjørgvin gjør meg utrolig lykkelig. Jeg kjenner at jeg har landet når det gjelder å finne livsledsager, stråler hun.

LES MER: Ukens Se og Hør Extra er i salg nå!
LES MER: Ukens Se og Hør Extra er i salg nå! Vis mer

Vi møter Norges eneste «Miss Universe» i brudesalongen «White by Green» på Briskeby i Oslo. Ikke så snodig, for bryllup er den jordnære trønderens hovedgeskjeft.

Detaljene teller

Hun jobber med bryllup, men ikke sitt eget. Mona har vært brud to ganger i livet, og synes det får holde.

Nå er hun derimot aktuell med «Bryllupskanalen med Mona Grudt» på YouTube.

Her får seerne tips om alt et bryllup kan inneholde. Fra brudekjolen til buketten, ringene og seremonien.

- Vi henter inn eksperter og belyser mange detaljer som er lett å glemme i planleggingen. Vi skal også følge brudepar helt frem til vielsen, forklarer hun.

VAKKER EKSPERT: - Bryllup
er å feire kjærligheten. Det trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt. Brudekjolen kan koste 8000, eller den kan koste 40 000, forteller Mona Grudt som har egen bryllupskanal på YouTube. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
VAKKER EKSPERT: - Bryllup er å feire kjærligheten. Det trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt. Brudekjolen kan koste 8000, eller den kan koste 40 000, forteller Mona Grudt som har egen bryllupskanal på YouTube. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Tre barn

I 1995 giftet hun seg med motefotografen Lasse Berre (50), og de fikk sønnen Oliver (22) sammen, før de skilte lag i 1999.

I 2005 sa Mona ja til amerikaneren Brody Bittrick og fikk døtrene Bianca (8) og Milla (11). Etter syv års ekteskap ble de også skilt.

- Jeg har et godt forhold til mine eksmenn, og de bor i nærheten av hensyn til barna, sier hun.

Se Mona Grudt svare på morsomme bryllupsdilemmaer i videoen nedenfor:

DILEMMA: Tidligere Miss Universe Mona Grudt jobber i dag med bryllupsplanlegging profesjonelt. Men hvordan ville hun taklet pinlige skrekkscenarier i sitt eget bryllup? Slik svarer hun på våre bryllupsdilemmaer! Video: Mortein Eik/ Nicolai Aagaard Reporter: Gro Kristin Hære Vis mer

Fanget brudebuketten

Nå bor trebarnsmoren sammen med islandske Bjørgvin Thorsteinsson (49) i Trondheim, noe hun er strålende fornøyd med.

- Jeg har aldri vært så lykkelig forelsket noensinne. Vi har stor respekt for hverandre både jobbmessig og privat. Han er en enorm støtte for meg, og er super med barna mine, sier hun.

I en av episodene i «Bryllupskanalen» fanger Mona en brudebukett, og alle vet jo hva det betyr ...

- Alle gode ting er tre. Men nei, vi har ingen konkrete planer om å gifte oss. Vi skal bygge oss hus, i vår egen hage. Det er et langdrygt prosjekt, som vi gleder oss til.

BRYLLUPSTEAM: Filmteamet består av manager Friedrich Birkmar, tidligere «Top Model»-stylist Marcus Andre Green, programleder Mona Grudt - og kameramann Trond Løkke. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
BRYLLUPSTEAM: Filmteamet består av manager Friedrich Birkmar, tidligere «Top Model»-stylist Marcus Andre Green, programleder Mona Grudt - og kameramann Trond Løkke. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

På første date med hårnett

At det skulle bli samboerskap og spennende husprosjekt, lå imidlertid ikke helt i Mona Grudts planer for noen få år siden.

- Da jeg møtte Bjørgvin for fire år siden, var jeg absolutt ikke på utkikk etter kjæreste. Men så var det noe ved denne karismatiske mannen som gjorde meg nysgjerrig. Og jeg har aldri angret på at jeg takket ja til middagsinvitasjonen hans.

Middagen var en 22-retters middag i en «pop-up»-restaurant inne i et slaktehus.

- Det første vi måtte gjøre var å ikle oss hårnett og beskyttelsesklær. Kanskje ikke det man har mest lyst til å gjøre på den første daten. Men det ble en fantastisk flott kveld, og var starten på forholdet vårt.

Viet mamma

Det er ingen tvil om at Mona brenner for kjærlighet og bryllup. Hun har nemlig rett til å vie brudepar.

- Jeg har vært humanetiker i mange år, og helt siden de fikk vigselsrett i 2004 har jeg vært veldig fascinert av det å kunne bli vigsler, sier hun.

Og for tre år siden gikk drømmen i oppfyllelse. Til nå har hun viet 18 par.

Størst av alt var det å vie sin egen mamma, Margit Elise Grudt (64), da hun sa ja til sin mangeårige samboer Odd Arne Opland i mars i år.

- Det var en ære. Rørende og sterkt, innrømmer Mona.

- Det var mamma som fridde. Hun er opptatt av likestilling og er ikke typen som går og venter på at mannen skal fri. Det er jeg enig med henne i, ler Mona Grudt.

LES OGSÅ: Røper intim detalj om kjendis-eksen