- Jeg har fryktelig høydeskrekk

Se hva «71° nord»-kjendisene frykter mest i konkurransen.

SEOGHØR.NO:  Deltagerene i «71° nord»-kjendis får virkelig kjørt seg under innspillingen av den populære realityserien. Mange av kjendisene må stå ansikt til ansikt med sin største frykt og må utføre flere halsbrekkende stunts i konkurransen.

Blant årets deltagere finner man skidronningen Anette Bøe (55), skuespiller Elin Sogn (40), artist Christian Ingebrigtsen (35) og tidligere fotballspiller Christer Basma (40). 

Skuespiller Elin Sogn gruer seg mest til store høyder. 

- Jeg har fryktelig høydeskrekk. Jeg håper egentlig på at vi skal gå sakte men sikkert inn mot dette her, så vi gradvis øker nivået. Men det er jo ikke slik det er! Men jeg håper ikke det første jeg skal gjøre er å hoppe i strikk.

Den tidligere langrennsløperen Anette Bøe fikk en brå start på konkurransen, og også hun har høyden som sitt svakeste punkt.

- Det er det som jeg har vært igjennom i dag. Det var å balansere og hente noen flagg ute på en tynn planke utenfor Breviksbroen. Jeg var så sinnsykt redd og hadde en angst så jeg bare sto å skalv.

Lysten til å prøve noe nytt og et ønske om å bryte litt opp i sitt eget A4-liv er årsaken til at mange av kjendisene meldte seg på konkurransen. Men også tidligere fotballspiller Christer Basma har sin akilleshel.

- Det er høyden og kaldt vann som er utfordringen. Jeg har null spekklag. Så det blir koldbrann tvert. 
 
De resterende deltagerene i året sesong er: sandvolleyballspiller Iver Horrem (35), eks-alpinist Andrine Flemmen (37), tidligere håndballspiller Kristine Duvholt Havnås (38), artist Gaute Ormåsen (29), tidligere skihopper Johan Remen Evensen (26), tidligere fotballspiller Christer Basma (40), Barne-TV-programleder Heidi Marie Vestrheim (35), og tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas (37). Programleder er Tom Stiansen (42).

LES OGSÅ:   Disse kjendisene er klare for «71° nord»