- Jeg har følt meg svak igjen i det siste

Fansen er bekymret for helsen til Alexander Rybak, som ikke vil fravike sin svært travle timeplan.

ETTERTRAKTET MANN: Alexander Rybak avbildet våren 2014, i forbindelse med deltakelsen sin i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Siden Eurovision-seieren i 2009 har han deltatt i en lang rekke programmer, gitt ut flere plater og spilt et utall konserter.  Foto: NTB scanpix
ETTERTRAKTET MANN: Alexander Rybak avbildet våren 2014, i forbindelse med deltakelsen sin i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Siden Eurovision-seieren i 2009 har han deltatt i en lang rekke programmer, gitt ut flere plater og spilt et utall konserter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld er det duket for Eurovision Song Contest-finalen i Wien, der Kjetil Mørland og Debrah Scarlett skal representere Norge.

Eurovision-finalen markerer også seksårsjubileet for Alexander Rybaks (29) triumf i sangkonkurransen, der han vant en overlegen seier med hitlåta «Fairytale».

Den siste tiden har 29-åringen gjort stor suksess i Øst-Europa, og på stjernens offisielle Facebook-side kan fansen følge den svært travle timeplanen hans.

Fiolinisten og sangerens tette tidsskjema har imidlertid gått utover kreftene hans, og i 2010 bekymret han fansen ved å fortelle at han hadde fått et nervøst sammenbrudd. Sommeren 2011 snakket han også åpent om hvordan massivt stress fikk ham til å gå på veggen.

Saken fortsetter under bildet.

OVERLEGEN SEIER: En himmelfallen Alexander Rybak etter at seieren var et faktum i Eurovision Song Contest i Moskva i mai 2009. Foto: REUTERS
OVERLEGEN SEIER: En himmelfallen Alexander Rybak etter at seieren var et faktum i Eurovision Song Contest i Moskva i mai 2009. Foto: REUTERS Vis mer

Selv om Alexander altså har mye på tapetet for tiden, virker det som om energinivået ikke er helt på topp. Dagen etter en etterlengtet konsert i Romania, avslørte sangstjernen at han sliter med helsa igjen.

I SALG NÅ: I ukens Se og Hør Extra kan du dessuten lese om Sondre Lerche, gifteklare Sofia Hellqvist og mye mer! Foto: Faksimile, Se og Hør
I SALG NÅ: I ukens Se og Hør Extra kan du dessuten lese om Sondre Lerche, gifteklare Sofia Hellqvist og mye mer! Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

– Jeg har følt meg svak igjen i det siste, og folk anbefalte meg å kansellere gårsdagens konsert. Men jeg gjorde ikke det, fordi jeg elsker Romania. Alle dere tusener som kom for å se meg: Energien i øynene deres fikk meg til å føle meg bedre for en stund, skrev Alexander på Facebook nylig.

Fansen er bekymret

Etter å ha stått åpent frem med problemene sine, har Alexander fått støtteerklæringer fra fans over hele Europa.

Flere er åpenbart bekymret for sangheltens helse, og ber ham på sosiale medier om å lytte til kroppen sin og ta vare på seg selv.

I always remind myself: Singing in front of thousands used to be a distant dream. Now it is reality. Thank you!

Posted by Alexander Rybak on Monday, May 11, 2015

– Jeg minner alltid meg selv på at å synge foran tusener pleide å være en fjern drøm. Nå er det virkelighet. Tusen takk, skrev Alexander på Facebook-siden sin for et par uker siden.

Les mer om Alexander Rybaks opp- og nedturer i ukens Se og Hør Extra!

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Alexander, men managementet beroliger fansen:

– Alexander er i fin form og fokuserer på plate og bok som kommer til høsten, sier Ronnie Klaussen, som representerer Rybak, til Se og Hør.

SLITEN: I 2011 deltok Alexander Rybak i den svenske versjonen av «Skal vi danse», sammen med Malin Johansson. Sangstjernen var åpen om at deltakelsen slet ham ut. Foto: NTB scanpix
SLITEN: I 2011 deltok Alexander Rybak i den svenske versjonen av «Skal vi danse», sammen med Malin Johansson. Sangstjernen var åpen om at deltakelsen slet ham ut. Foto: NTB scanpix Vis mer

Helseproblemer eller ikke - denne våren har Alexander Rybak gjort suksess i den russiske versjonen av TV-showet «Your Face Sounds Familiar», der deltakerne kler seg ut som og imiterer kjente artister.

For et par måneder siden gav han dommerne hakeslepp, da han fremførte «I Will Survive» utkledd som Gloria Gaynor.

Den norsk-hviterussiske artisten er utvilsomt av det følsomme slaget, noe som kanskje kan gjøre ham ekstra utsatt for stress. Da han deltok i TV 2-sukessen «Hver gang vi møtes» i fjor, fortalte han at han skrev «Fairytale» som en slags terapi for å takle tøff kjærlighetssorg:

Finalen i Eurovision Song Contest sendes på NRK1 klokken 21.00 lørdag kveld.

LES OGSÅ: Sondre Lerche gikk i terapi etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer