ÅPENHJERTIG: – Det ble hverdag igjen – men en annen hverdag, sier Sofia Helin om tiden etter hennes ufødte barn døde. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: – Det ble hverdag igjen – men en annen hverdag, sier Sofia Helin om tiden etter hennes ufødte barn døde. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har født tre barn, men bare fått beholde to

Nå snakker Broen-stjernen Sofia Helin om sin tunge tid.

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Sofia Helin (43) er stolt mamma til sønnen Ossian (11) og datteren Nike (5). Men hun skulle hatt et barn til – som døde i mors liv.

TILBAKE PÅ TV: Nå er Sofia Helin tilbake som Saga Norén i NRKs suksesserie «Broen». Foto: Epa
TILBAKE PÅ TV: Nå er Sofia Helin tilbake som Saga Norén i NRKs suksesserie «Broen». Foto: Epa Vis mer
I SALG NÅ: Les mer i Se og Hør, som er i salg nå.
I SALG NÅ: Les mer i Se og Hør, som er i salg nå. Vis mer

– Å få vite at hjertet til det lille barnet du er gravid med ikke lenger slår, er å forsvinne, forteller Sofia i det svenske radioprogrammet «Sommar», ifølge Se og Hør.

I likhet med sin farmor har hun født flere barn enn hun har fått se vokse opp. Farmoren fødte 11 barn men fikk beholde 10.

– Jeg har født tre, men fikk bare beholde to, konstaterer «Broen»-stjernen.

Saken fortsetter under bildet.


Sofia har ikke fortalt når hun mistet det ufødte barnet sitt. Men tiden etterpå beskriver hun som uklar.

– Jeg så verden, men kunne ikke forstå hva alle løp etter, eller hva som er meningen med vakre ting, forteller hun i radioprogrammet.

Sofia er gift med prest Daniel Götschenhjelm (47). I tillegg til hjelp fra familien og medisinsk personell, fant hun etter hvert også trøst i gudstroen.

– Det ble hverdag igjen. Men en annen hverdag. Med en grav å gå til, med et navn som er risset inn i hjertet mitt for alltid, sier Sofia i «Sommar».

Les mer om Sofia Helin i Se og Hør, som er i salg nå.

LES OGSÅ: Broen-stjernens trippelmareritt