- Jeg har fjernet begge brystene

Artisten Anastacia med modig avsløring.

RAMMET IGJEN: Da Anastacia i vinter fikk vite at brystkreften hadde kommet tilbake etter ti år, valgte hun å fjerne begge brystene. Tirsdag annonserte hun den tøffe avgjørelsen, i anledning Breast Cancer Awareness Month. Foto: Stella Pictures
RAMMET IGJEN: Da Anastacia i vinter fikk vite at brystkreften hadde kommet tilbake etter ti år, valgte hun å fjerne begge brystene. Tirsdag annonserte hun den tøffe avgjørelsen, i anledning Breast Cancer Awareness Month. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Den amerikanske artisten Anastacia (45) avslørte denne uken at hun tidligere i år fikk fjernet begge brystene etter å ha blitt rammet av brystkreft for annen gang. Det skriver BBC News.

«I'm Outta Love»-sangeren ble friskmeldt for sykdommen i 2003, men fikk i februar vite av legene at kreften hadde kommet tilbake.

- Jeg ble diagnostisert med brystkreft for annen gang tidligere i år og er nå i ferd med å komme meg på beina etter en dobbel mastektomi. Det har vært en intens reise, men jeg føler meg topp og er klar for å begynne på neste kapittel i livet mitt, forteller hun i en uttalelse.

Vil hjelpe andre

Anastacia forklarte at hun valgte å offentliggjøre avgjørelsen sin nå fordi 1. oktober markerer starten på den internasjonale, årlige kampanjen for å sette fokus på sykdommen.

- I lys av Breast Cancer Awareness Month ville jeg benytte anledningen til å støtte en sak som står hjertet mitt ekstra nært. Denne måneden gir alle som står overfor denne sykdommen en mulighet til å samle styrke og støtte fra hverandre, uttaler 45-åringen videre.

ENGASJERT: Artisten avbildet på The Pink Ribbon Ball i London i 2011 Foto: Stella Pictures
ENGASJERT: Artisten avbildet på The Pink Ribbon Ball i London i 2011 Foto: Stella Pictures Vis mer

I tillegg til å gi sin støtte og trøst til andre kvinner med brystkreft, er sangstjernen opptatt av å understreke hvor viktig det er å oppdage kreftsykdom på et tidlig stadium.

- Å oppdage det tidlig har reddet livet mitt to ganger. Jeg vil fortsette å kjempe og låne stemmen min til saken på alle mulige måter, fastslår hun i uttalelsen ifølge BBC.

Da Angelina Jolie tidligere i år annonserte at hun hadde foretatt samme inngrep, gikk nyheten verden rundt.

Jolie valgte å få brystene fjernet etter å ha fått vite at hun bærer genet BRCA1, som gir en svært høy risiko for å utvikle brystkreft.

LES OGSÅ: Kaster BH'en i ny video