ÆRLIG: – I hverdagen tenker jeg ikke så mye på utseendet. Jeg står ikke og studerer meg selv i speilet, sier Anette Stai til Se og Hør.  Foto: Morten Qvale
ÆRLIG: – I hverdagen tenker jeg ikke så mye på utseendet. Jeg står ikke og studerer meg selv i speilet, sier Anette Stai til Se og Hør. Foto: Morten QvaleVis mer

– Jeg har fikset på utseendet

80-tallets norske supermodell Anette Stai innrømmer at hun har fått hjelp til å fjerne rynkene.

SEOGHØR.NO: Anette Stai (53) er kjent som Norges første supermodell. Bare 19 år gammel ble hun kåret til «Face of the ‘80s». De neste årene prydet hun forsiden på motegiganter som Vogue, Elle og Bazaar.

I dag er hun klesdesigner og først og fremst modell for sitt eget merke «Anette Stai Classics».

– Av og til kjenner jeg ikke mitt eget ansikt igjen på bilder. Det kan være litt sjokkerende. Jøss, er det sånn jeg ser ut? sier 53-åringen til Se og Hør.

Likevel vil hun ikke retusjere bort alle rynker og alderstegn på kampanjebildene for kleskolleksjonen.

LES MER: I Se og Hør som er i salg nå kan du lese mer om Anette Stai. Foto: Faksimile
LES MER: I Se og Hør som er i salg nå kan du lese mer om Anette Stai. Foto: Faksimile Vis mer

– Når man er 53 år, så skal det se ut som man er 53 år. Man skal ikke skremme bort kundene. Det blir feil. Jeg skal være den jeg er.

– Hva tenker du om å fikse på utseendet?

– Jeg har prøvd. Jeg tok bort noen rynker med ultralyd i fjor, og det var fint. Men det er noe befriende deilig med å bli eldre. Alle på min alder ser eldre ut, og det er greit.

– Vi blir lurt av retusjering

I dag er det mange eksempler på overdreven retusjering av modellbilder. Seoghør.no har omtalt flere av dem, blant annet da Kate Upton fikk manipulert bort armhulen.

Slik var det ikke på Anettes tid.

– Det var omtrent ikke retusjering da jeg slo gjennom. Hvis et bilde ble retusjert, fikk jeg beskjed. Fotografene var veldig nøye med lyssetting, siden de ikke kunne rette opp feil etterpå. Vi blir lurt i dag! fastslår Anette, som har beholdt sin lange, slanke figur fra glansdagene.

– Jeg tenker fryktelig lite på utseendet. Jeg gjør nesten ingen ting og er veldig lite interessert. Jeg har en stor bikkje og går halvannen time tur hver dag. Jeg hater treningssenter, selv om jeg gjorde det mye før. Jeg går – det er først og fremst det jeg gjør. Men jeg holder meg i form og jeg spiser forsiktig, forklarer hun.

NATURLIG SKJØNNHET: 20 år gamle Anette Stai prydet forsiden av franske Elle sommeren 1981.  Foto: Faksimile Elle
NATURLIG SKJØNNHET: 20 år gamle Anette Stai prydet forsiden av franske Elle sommeren 1981. Foto: Faksimile Elle Vis mer

 

– Umenneskelig press på unge jenter

Som ung modell hadde Anette et mye mer problemfylt forhold til kropp og vekt.

– Jeg måtte gå ned veldig mye som ung. Når du får beskjed om at du er for tykk, så tenker du på mat hele tiden. Da blir det en ond sirkel. Nå tenker jeg verken på mat eller vekt.

– Jeg har ikke noe matlyst lenger. Jeg hadde oksehunger da jeg var ung. Jeg var så sulten og mat var så godt. Nå spiser det jeg liker. Jeg spiser aldri sukker, men jeg drikker vin. Det er den store utskeielsen.

- Hva tenker du om skjønnhetspresset i dag?

– Det er mye, mye verre. Det er Facebook, Instagram og Twitter. Før ble vi bare målt i skolegården av de andre jentene, og det kan være ille nok det. Jeg hadde noen skikkelig ubehagelige opplevelser. Men det var en helt annen tid. Nå er de anonym hets. Det er så feigt!

NYE TIDER: Anette Stai tror det er verre å være ung i dag enn da hun vokste opp på Nesøya på 1960 og 70-tallet.  Foto: Morten Qvale
NYE TIDER: Anette Stai tror det er verre å være ung i dag enn da hun vokste opp på Nesøya på 1960 og 70-tallet. Foto: Morten Qvale Vis mer

- Det er et helt umenneskelig press på unge jenter. Jeg har ikke tenkt på det før, men det er mye verre å vokse opp i dag enn da jeg var ung.

Les stort portrettintervju med Anette Stai i ukens Se og Hør – i salg nå!

LES OGSÅ: Lindsay Lohan: Kritiseres for bildejuks

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.