MÅ SONE I FENGSEL: Ingeborg Sørensen anker ikke dommen på 21 dagers fengsel for trygdemisbruk. Foto: SCANPIX
MÅ SONE I FENGSEL: Ingeborg Sørensen anker ikke dommen på 21 dagers fengsel for trygdemisbruk. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har felt noen tårer

Ingeborg Sørensen vil ikke anke dommen på 21 dagers fengsel for trygdemisbruk.

Publisert

SEOGHØR.NO: Få dager før julaften kunne Seoghør.no melde at tidligere modell Ingeborg Sørensen (67) ble dømt til 21 dagers fengsel for trygdemisbruk. Hun fikk også strafferabatt på grunn av alderen sin.

Etter to ukers betenkningstid har hun besluttet ikke å anke dommen som dermed er rettskraftig.

–Vi har besluttet ikke å anke dommen. Det er den eneste kommentaren jeg har til saken. Resten er et forhold mellom Ingeborg og meg, sier advokat Ola Lunde til Seoghør.no.


Hovedpersonen er innstilt på å sone fengselsstraffen og sier til Seoghør.no at hun ser på oppholdet bak murene som en livserfaring.

– Jeg har blandede følelser, men jeg gruer meg ikke. Jeg går inn med hevet hode og bevisstheten om at dette skal jeg igjennom. Jeg tror det kommer til å bli en lærerik opplevelse som jeg skal gjøre mitt beste for å få noe positivt ut av.

Hva følte du da du fikk dommen?


– Jeg ble nummen, jeg klarer ikke å forstå det. Jeg har handlet i god tro, men har jeg gjort noe galt så må jeg jo ta straffen. Jeg skal ikke legge skylden på alle andre, det er ene og alene mitt ansvar. Da tar jeg også straffen min.

Hvordan reagerte venner og familie på dommen?

– Alle som kjenner meg er i sjokk, og forstår absolutt ingenting. Dette vet de at jeg aldri ville gjort bevisst. Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding. Det gir meg styrke i disse tunge tidene. Den positive støtten fra kjente og ukjente. Det varmer utrolig. 

Det er ennå ikke klart når og hvor Ingeborg skal sone fengselsdommen.            LES OGSÅ: Dømmes til fengsel for trygdemisbruk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer