Tone Damli:

- Jeg har fått sosial angst

«Kompani Lauritzen»-deltakeren har levd halve sitt liv i rampelyset. Det har ikke bare vært en dans på roser.

OGSÅ EN BAKSIDE: Tone Damli har ikke bare opplevd gode ting ved å være en offentlig person i en rekke år. Foto: Morten Eik / Se og Hør
OGSÅ EN BAKSIDE: Tone Damli har ikke bare opplevd gode ting ved å være en offentlig person i en rekke år. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var så langt tilbake som i 2005, 17 år gammel, at Tone Damli (33) ble kjent for det norske folk gjennom sin deltakelse i TV 2-programmet «Idol». Der kom hun på andreplass, bare slått av Jorun Stiansen (38).

16 år er gått, og fortsatt er Damli et velkjent navn i musikkindustrien og blant det norske folk. Nå deltar hun også i det som har blitt den største reality-drageren på TV 2, nemlig «Kompani Lauritzen».

TÅRER: Tone Damli bryter ut i tårer når hun tenker på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

- Trenger trygghet

- Hvordan vil du oppsummere livet ditt i rampelyset, Tone?

- Jeg har levd halve livet mitt i dette «lyset», og har etter hvert skjønt at det ikke bare betyr oppturer. Det lærer én seg på en måte å leve med, selv om det er fryktelig kjipt når det negative står på. Men jeg tenker at det likevel har gått og går veldig bra. Og jeg er fortsatt veldig glad for at jeg får gjøre det jeg gjør, forteller hun til Se og Hør.

BARE NESTEN: Tone Damli ble bare slått av Jorun Stiansen (i midten) i Idol i 2005. Programleder var Solveig Kloppen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB .
BARE NESTEN: Tone Damli ble bare slått av Jorun Stiansen (i midten) i Idol i 2005. Programleder var Solveig Kloppen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB . Vis mer

For det er langt mer enn bare musikk som har fått oppmerksomhet i Damlis liv, selv om mye også har vært av det positive slaget. Hun har blitt beskyldt for å spille på kropp og sex, utsatt for ondsinnede rykter, mens kjærlighetslivet hennes nærmest har vært «sladder» fra dag én.

- På ett vis har det gjort meg ganske sterk. Men samtidig har jeg fått sosial angst på et vis. Og det er ikke bra. Jeg er utadvendt fortsatt, altså, men jeg trives ikke lenger på store fester, da har jeg heller lyst til å stå i et hjørne med folk jeg er glad i. Jeg kjenner at jeg trenger trygghet rundt meg.

Hun fortsetter:

- Man blir eldre også, og mer bevisst på omgivelsene. Jeg tenker fort konsekvenser og blir litt redd.

- Slitsomt

Overfor Se og Hør understreker hun at det likevel er de mange oppturene som sitter sterkest i minnet når hun tenker tilbake på alt hun har vært gjennom.

- Det som er så gøy med denne bransjen er at det stadig dukker opp nye, spennende ting, som også krever at man må ta store valg. Det finnes ingen garanti for at noe blir en suksess, så man må hele veien følge magefølelsen og ta sjanser. Det er gøy, men også veldig skummelt.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

- Så hva er den aller største oppturen vil du si?

- Det må nok være «Idol» i 2005. Så klart får jeg vel si, for det var jo der alt startet. Å få lage den første plata mi «Bliss», som solgte til gull, er også noe som sitter sterkt i minnet.

33-åringen trekker i tillegg fram «Melodi Grand Prix» i 2009 da hun deltok med låta «Butterflies» - og endte på en imponerende andreplass bak Alexander Rybaks legendariske «Fairytale».

- Denne låta satte på et vis fart på karrieren. Og derfra har det egentlig gått slag i slag. Og så ble jeg jo mamma i 2014, det er selvsagt det aller største høydepunktet.

- Og hva har vært det aller verste?

- Det verste er kritikken, og at alle føler retten til å mene enten det ene eller det andre. Å «måtte» tilfredsstille alle, det er en umulig jakt og ganske slitsomt. Jeg har skjønt at det ikke går, så får jeg heller være glad for alle dem som liker det jeg gjør og gleder meg over det.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen glipper taket i tauet, noe som fører til noen dramatiske sekunder for justisminister Emilie Enger Mehl. Video: TV 2 Vis mer

Mener de over 70 er verst

«Kompani Lauritzen»-deltakeren legger ikke skjul på at hun opp gjennom åra har måttet tåle slengbemerkninger som har gått hardt inn på henne.

- Jeg har fått så mange negative kommentarer, og på noen tidspunkt har jeg stengt ned kommentarfelt og slikt. Det er det som er fint med å ha blitt eldre og bikket 30 - at mine følgere vokser i takt med meg sånn aldersmessig. De blir også klokere og mer bevisste.

TÅREVÅTT: Emilie Stordalen sprakk nylig begge trommehinnene i «Kompani Lauritzen», noe som fører til at hun ikke kan delta i en av oppgavene. Dette tar hun tungt. Video: TV 2 Vis mer

De aller verste er oftest kvinner som har bikket 70 år, mener hun.

- For i den aldersgruppa er det mange som ikke har lært seg nettvett. Jeg snakker absolutt ikke om alle, men det finnes noen sinnatagger der ute som bare sitter og hamrer på tastaturet. De skulle hatt en leksjon. Nå om dagen er heldigvis mitt kommentarfelt ganske fint, men det handler nok mest om at jeg ikke provoserer så mange lenger, bedyrer artisten.

LYKKELIGE SAMMEN: Markus Foss og Tone Damli har vært sammen i drøyt ni år, men er ikke gift. Paret har to barn sammen. Foto: Heiko Junge / NTB
LYKKELIGE SAMMEN: Markus Foss og Tone Damli har vært sammen i drøyt ni år, men er ikke gift. Paret har to barn sammen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Skikkelig drøyt

Med tida, og med den stadig voksende erfaringen, har hun klart å skyve de negative vibbene lenger og lenger unna.

- Men noe stikker dypere enn annet. Så det er ikke sånn at jeg har blitt immun mot det. Det skal bare litt mer til for at jeg tar det til meg. For jeg har andre ting i livet mitt som er mye viktigere enn dette, forteller Damli, som sikter til familien - samboer Markus Foss (38) og barna Billie (8) og Marlon (1).

«KOMPANI LAURITZEN»: Tone Damli fikk beskjed om at hun var "usynlig" da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i militært forhold. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

«Kompani Lauritzen»-deltakeren forteller om et rykte som ble spredt på Instagram for flere år siden og som er det aller verste ryktet hun har hørt om seg selv. Se og Hør velger å ikke gjengi det ondartede ryktet som ble formidlet av hensyn til Damli og hennes familie.

Men:

- Jeg kan tåle mye kritikk og at folk sier stygge ting om meg, men aldri, aldri nevn barna mine! Der går virkelig grensa. Jeg foretok meg den gang ikke noe annet enn å rapportere kontoen og blokkere. Det er noen ekle folk der ute. Det var skikkelig drøyt, og noe jeg ikke kommer til å glemme, sier hun til Se og Hør.

Lørdag var det Espen PA Lervaag (44) som måtte forlate «Kompani Lauritzen». Kommende lørdag må en ny deltaker forlate leiren.

LES OGSÅ: Marna Haugen bytter navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer