Tix er videre:

- Jeg har fått så sinnssykt mye kritikk

Norge og Tix er klare for Eurovision-finale på lørdag.

VIDERE: Andreas «Tix» Haukeland gikk videre fra tirsdagens Eurovision-semifinale. Foto: Heiko Junge / NTB
VIDERE: Andreas «Tix» Haukeland gikk videre fra tirsdagens Eurovision-semifinale. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM / OSLO (Dagbladet): Tirsdag kveld gikk Norge videre fra den første semifinalen i Eurovision.

Lørdag står Andreas Haukeland, også kjent som Tix, på scenen i Eurovision-finalen.

Norge ble lest opp som aller første land av de ti som gikk videre fra tirsdagens semifinale, og det var en tydelig rørt Tix som møtte pressen tirsdag kveld.

- Ingen har forstått sceneshowet mitt. Ingen har forstått låta. Jeg har fått så sinnssykt mye kritikk i Norge. For det er gjerne de som skal kritisere som prater høyest. Men jeg har også fått enormt mye støtte. Litt etter litt, ettersom folk har forstått budskapet, sa Tix til pressen.

FALLEN ANGEL: Andreas «TIX» Haukeland har sluppet den offisielle musikkvideoen til låta «Fallen Angel». Eurovision finner sted i Rotterdam 18.-22. mai. Video: Rød Løper/Universal Vis mer

- Planlagt siden 2016

Under semifinale-opptredenen overrasket også Tix da han tok av seg brillene under mellomspillet på låten, og tirsdag kveld forklarte han hvorfor:

- Hele poenget med sceneshowet er å vise denne falne engelen som ikke kjenner sin plass i denne verdenen her. Men som åpenbart har mye indre skjønnhet. Men ut ifra hvordan sceneshowet ser ut, kan det være vanskelig å skjønne hvorfor dette er en fallen engel, fordi han ser helt vanlig ut. Det viser jeg når jeg tar av solbrillene. Dette har jeg planlagt siden 2016. Fordi det var da jeg begynte å planlegge slutten på Tix. Karakteren Tix, fortalte han.

TRYGT: Tix snakker med Dagbladet på 17. mai i russedress. Det er det tryggeste stedet i verden, sier han om oppholdet i Rotterdam der årets Eurovision skal arrangeres. Video: Elias Kr. Zahl-Pettesen Reporter: Lars Barreto Dønvold-Myhre Vis mer

- Er dette slutten på Tix? spurte så pressen.

- Nei, det kan du bare glemme, svarte den 28-årige artisten.

- En stor endring

På spørsmål fra Dagbladet om «Fallen Angel» er den viktigste låten han har skrevet til nå, svarer Tix:

- Nei. Men på mange måter er det kanskje en av de viktigste låtene jeg har utgitt. Alle låtene mine har forskjellig formål og bruksområder. Og treffer forskjellige mennesker. Men dette er en av de låtene som har klart å rekke ut til flest mennesker. Jeg vet ikke om det er den låten som har gjort størst endring i folks liv, men jeg vet at den har gjort en stor endring i veldig, veldig mange menneskers liv, sa Tix, og la spøkefullt til:

- Jeg tror aldri jeg har vært så seriøs i et intervju noen gang. Hva skjer her dere, kutt ut da. Få på noe øl og russemusikk! Hæ!?

SPELLEMANN: Den kontroversielle artisten Tix ble kåret til Årets Spellemann under årets Spellemannsprisutdeling. BILDER: NRK Vis mer

Disse er videre

Seinere bemerket han også at dette ikke var verst til å være terningkast én, et stikk til norske anmeldere.

Under pressekonferansen etter semifinalen ble det klart at Norge er i andre halvdel på lørdagens finale.

Torsdag går den andre semifinalen av stabelen, og også der kvalifiserer ti land seg. I tillegg er «de fem store» allerede forhåndskvalifisert til lørdagens finale.

LES OGSÅ: - En lærepenge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer