BRYSTKREFT: Janice Dickinson avslører at hun kjemper mot kreften. Dette bildet er fra 2012. Foto: NTB Scanpix
BRYSTKREFT: Janice Dickinson avslører at hun kjemper mot kreften. Dette bildet er fra 2012. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har fått påvist brystkreft

Janice Dickinson avslørte kreftdiagnose.

SEOGHØR.NO: I midten av mars var den tidligere supermodellen Janice Dickinson (61) hos legen for en rutinekontroll - og noen dager senere ble det påvist at modellen, som gjorde braksuksess på 80-tallet, hadde fått brystkreft. Det er Janice selv som bekrefter dette overfor DailyMail.

- For to uker siden ble jeg diagnostisert med brystkreft. Det er hardt for meg å si det, men jeg har altså brystkreft. Jeg er fremdeles i sjokk. Jeg er veldig redd, men jeg skal ikke la frykten knekke meg. Jeg skal komme meg gjennom dette - alt kommer til å gå bra, sier 61-åringen i en video nettstedet har publisert.

Hun forklarer videre at hun dro til legen fordi hun hadde vondt i magen, og at legen bestemte seg for å utføre en full kroppsundersøkelse på henne - og det var da den kvinnelige legen oppdaget kulen i brystet som var på størrelse med en ert.

- Legen merket det umiddelbart. Hun sa: «dette føles ikke helt riktig. Vi må få det sjekket ut».

FORLOVET: Janice Dickinson er forlovet med legen Dr. Robert 'Rocky' Gerner. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Janice Dickinson er forlovet med legen Dr. Robert 'Rocky' Gerner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var på shopping da hun fikk kreftdiagnosen

Hun forklarer videre i intervjuet at hun er optimistisk av natur, men hun innrømmer at hun er redd - ikke for sin egen del, men for dem rundt henne.

- Jeg blir redd på vegne av mine to barn, min elskede forlovede Rocky og vårt barnebarn Aby på fire år. 

Til DailyMail forteller hun at hun var på shopping med datteren Savannah (22) da hun fikk den tragiske beskjeden:

- Rocky ringte meg og sa at legen min prøvde å få tak i meg. Hun fortalte at testen var positiv. Jeg er glad Savi var sammen med meg da, for det var virkelig en «ut av kroppen»-opplevelse. Fra det øyeblikket visste jeg at jeg måtte være modig og sterk. Jeg måtte finne mitt kvinnelige mot. Jeg må rette meg opp, trekke skuldrene mine tilbake, og ta ett steg av gangen.

DEN GANG DA: Janice Dickinson gjorde karriere som modell på 80-tallet. Her fra et moteshow i New York april 1983. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Janice Dickinson gjorde karriere som modell på 80-tallet. Her fra et moteshow i New York april 1983. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg ble dopet ned og voldtatt av Cosby