«Flus»-premierefest:

- Jeg har fått mye juling

Flere celebre gjester var til stede på premieren av «Flus».

KOLLEGER: Filip Bargee Ramberg og Herman Flesvig spiller sammen i NRK-serien «Flus». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOLLEGER: Filip Bargee Ramberg og Herman Flesvig spiller sammen i NRK-serien «Flus». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM KINO (Se og Hør): Torsdag kveld var det duket for premiere på den nye NRK-serien «Flus» på Colosseum kino i Oslo.

Serien handler om Oslos gjengmiljø på 1990-tallet og skildrer et brutalt miljø preget av rus og vold, der humor og alvor går hånd i hånd. Den er skapt av ingen ringere enn Yosef Wolde-Mariam (44), kjent fra Madcon, og Mikael Samuelsen i produksjonsselskapet Spark.

For anledningen hadde flere skuespillere og kjente fjes tatt turen for å vise sin støtte, men også for å se den aller første episoden av den mye omtalte gangsterserien.

«IKKE LOV Å LE PÅ HYTTA»: For et år siden tok Jannicke Weeden med seg daten Oliver på premierefest - i år tok hun med seg sønnen Elias. Vi får svar på hvordan det går med fjorårets date. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

- Gjør syke ting

Komiker og skuespiller Herman Flesvig (30) spiller rollen som Even «Party» Bakke. Han legger ikke skjul på hva han synes har vært mest utfordrende med rollen.

- Det må nok være at jeg får mye juling. Også er det vanskelig når jeg har spilt mange karakterer tidligere, at jeg ikke blander dem. Så har jeg vært veldig tålmodig og sittet mange timer i sminken, for jeg har mye blåmerker og mye greier, sier han til Se og Hør.

På spørsmål om hva som er det mest kriminelle han har gjort, svarer han:

- Jeg er en syk jævel. Jeg er fra bygda og der er det helt vanlig at man gjør syke ting. Der kan man ta litt biler, kjøre litt rundt og kose seg. Så ja, jeg stjal en bil som tilhørte en nabo, men jeg leverte den tilbake da. Det er vel det mest kriminelle jeg har gjort.

SAMMEN: Filip Bargee Ramberg og Herman Flesvig har blitt godt kjent under innspillingen av «Flus». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SAMMEN: Filip Bargee Ramberg og Herman Flesvig har blitt godt kjent under innspillingen av «Flus». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Skuespiller Filip Bargee Ramberg (21) var også til stede under premieren. Han spiller rollen som Bæbs som i starten av serien lever et bekymringsfritt liv, men som før eller senere blir dratt inn i gjengmiljøet.

Overfor Se og Hør innrømmer 21-åringen at det var spesielt én ting som var litt ekstra vanskelig å venne seg til.

- Det må nok være språket, dette var jo før min tid. Ellers har det gått veldig fint. Yosef og Mikael har vært veldig flinke til å være åpne og få oss selv til å finne litt ut av ting også.

«IKKE LOV Å LE PÅ HYTTA»: Oskar Westerlin tok med seg kjæresten Victoria på premierefest. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

- Kjenner du deg selv igjen i rollen du spiller?

- Jeg føler at jeg er ganske lik som i serien. Litt slapp til tider, at jeg er litt ung og ikke tenker på konsekvensene. Alltid fem minutter for sen, men i det siste har jeg blitt litt bedre på det. Men jeg er ikke så gangster i virkeligheten, og tør ikke stjele smågodt på butikken en gang.

- Ofret mye

Serieskaperne Wolde-Mariam og Samuelsen var selvsagt også til stede. Det er ingen tvil om at de er svært stolte over det som nå skal vises på NRK de kommende fredagene.

- Det føles veldig bra. Nå er jeg bare veldig spent og veldig klar, la oss bare gjøre dette, sier Wolde-Mariam, mens Samuelsen skyter inn:

- Jeg har ventet lenge nå. Vi har ofret mye for dette og er i all ydmykhet veldig stolte. Vi har vel brukt omtrent tre år på serien fra start til slutt, så vi har holdt på en stund - og fått litt juling.

SERIESKAPERE: Yosef Wolde-Mariam kom sammen med kona Ammina Badjile og makker Mikael Samuelsen på premierefesten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SERIESKAPERE: Yosef Wolde-Mariam kom sammen med kona Ammina Badjile og makker Mikael Samuelsen på premierefesten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Han utdyper:

- Vi har blitt litt grisebanket i prosessen av manuskonsulenter som har sagt vi har gjort en ræva jobb. I tillegg til koner som har ment at vi ikke har vært så mye til stede.

- Hvordan tror dere serien blir tatt imot av folket?

- Vi teller to femmere så langt, noe vi er fornøyde med. Så har vi jo laget noe veldig bra og unikt, og ikke minst noe nytt og viktig. Nå håper vi bare at folk ser det vi ser, sier serieskaperne.

Den norske rapperen Ugbad Mustafa Yusuf Noor (21), bedre kjent under artistnavnet «Musti», har kapret rollen som Amal i serien.

DEBUT: Rapperen «Musti» (t.h.) debuterer som skuespiller i NRK-serien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DEBUT: Rapperen «Musti» (t.h.) debuterer som skuespiller i NRK-serien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det er kjempegøy, det har virkelig vært en opplevelse. Jeg er jo ikke skuespiller og har bare laget noen mindre filmer i forbindelse med albumet mitt. Så det blir en debut for meg på storskjermen.

- Hvordan har det vært å gå inn i rollen som Amal?

- Veldig spesielt. Men jeg tror det hjalp mye med den fine gjengen jeg jobbet med. Alle kjenner til hverandre, så det har vært veldig naturlig. Jeg føler nesten at jeg spilte meg selv. Både språkbruken og klesstilen er helt likt, svarer hun.

Artisten Isah (23), eller Kaleb Isaac Ghebreiesus som han egentlig heter, legger ikke skjul på at han gleder seg til å se serien.

SPENT: Artisten Isah gledet seg stort til å se den første episoden av NRK-serien, som han har laget musikken til. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SPENT: Artisten Isah gledet seg stort til å se den første episoden av NRK-serien, som han har laget musikken til. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det er broren min som har laget dette, så jeg er veldig spent. Jeg har vært en del av prosessen og vært så heldig å få lage musikken til serien. De er jo forbilder for meg hele denne gjengen, spesielt Yosef.

På spørsmål om han fikk tilbud om en rolle i serien, kan han røpe følgende:

- Ja, jeg fikk tilbud om en liten rolle, men jeg er ikke med i denne sesongen dessverre.

Se flere bilder fra den røde løperen nedenfør:

Ina Wroldsen og Siri Avlesen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Ina Wroldsen og Siri Avlesen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Jarle Bernhoft-Sjødin og kona Lisa Bernhoft-Sjødin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Jarle Bernhoft-Sjødin og kona Lisa Bernhoft-Sjødin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Tshawe Baqwa og Isah var til stede. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Tshawe Baqwa og Isah var til stede. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Yousef Hadaoui ankom premieren med et stort smil om munnen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Yousef Hadaoui ankom premieren med et stort smil om munnen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Jon Ranes var på plass og spiller rollen som «CD» i NRK-serien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Jon Ranes var på plass og spiller rollen som «CD» i NRK-serien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Oscar Virk (t.h) spiller rollen som «Rashid». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Oscar Virk (t.h) spiller rollen som «Rashid». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
NRK-profilen Annika Momrak. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NRK-profilen Annika Momrak. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: «Exit»-skuespiller: - Jeg ble ikke traumatisert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer