POPULÆR: Siv Toverød er blitt rikskjendis etter TV-debuten med Lars Monsen. Foto: NRK
POPULÆR: Siv Toverød er blitt rikskjendis etter TV-debuten med Lars Monsen. Foto: NRKVis mer

- Jeg har fått mange friere

Siv Toverød har fått 900 e-poster på to dager. - Stakkars kjæresten min, sier «Ingen grenser»-deltakeren.

SEHER.NO:  Siv Toverød (20) fra Nord-Trøndelag har sammen med ti andre, med ulike funksjonshemminger, vært med Lars Monsen på tur over Nordkalotten. Søndag kveld var det premiere på programmet «Ingen grenser» på NRK.

Programmet hadde over én million seere, og responsen har ikke uteblitt.

Fra søndag kveld og frem til i dag har jeg fått over 900 e-poster, en haug med sms'er og mange forespørsler på Facebook, sier hun.

- Stakkars kjæresten min, de fleste er fra menn eller gutter. Og det er flere friere blant dem, sier hun til Seher.no

Evig jag
Siv Toverød var den yngste av alle deltakerne. Hun fikk beinkreft som 12-åring, og måtte amputere sin høyre fot. Hun gjennomførte ekspedisjonen med protese.

- Mitt mål har vært å overbevise meg selv at dette kan jeg greie og jeg ønsket også å få et mer avslappet forhold til kroppen min, sier hun til Seher.no.

Hun mener at det i dagens samfunn er et evig jag etter det perfekte.

- For meg som har protese er det svært vanskelig å leve opp til kravene om perfeksjon. Men denne turen og de andre voksne deltakerne har lært meg mye om at jeg ikke trenger å være så anspent og redd for å vise meg frem lenger, sier hun.

Svært glad
20-åringen er både rørt og glad for alle tilbakemeldingene hun har fått.

- Jeg går på skole og har rett og slett ikke tid å lese igjennom alle. Og jeg kommer aldri til å få svart alle personlig. Det er jo en fulltidsjobb, sier hun.

Hun sier at hun var eventyrlysten før hun dro på tur, og har nå fått smaken opp for villmarkslivet.

-  Det var et veldig slit, og egentlig liker jeg best shopping og kafé. Men jeg håper at jeg kan være en inspirasjon til andre. Dersom en en 14-åring med protese ser meg og får et håp, ja da er målet mitt nådd, sier spreke Toverød.

«Ingen grenser» går på NRK1 søndager kl 20.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Vilt tankevekkende TV