Emma Ellingsen:

- Jeg har fått en ny selvtillit

Snakker ut etter at hun gikk gjennom den kjønnskorrigerende operasjonen i fjor.

ÅPNER OPP: Emma Ellingsen har alltid vært åpen om prosessen med å bytte kjønn, og nå forteller hun også om hvordan det er i etterkant. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPNER OPP: Emma Ellingsen har alltid vært åpen om prosessen med å bytte kjønn, og nå forteller hun også om hvordan det er i etterkant. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Som en av de største influenserne i Norge – med nærmere 700 000 følgere på Instagram, er Emma Ellingsen (20) stadig å se i rampelyset.

Hun gjestet nylig sofaen til «Harm og Hegseth» i det nye VGTV-talkshowet ledet av – ingen ringere enn – Vegard Harm (26) og Morten Hegseth (36).

I intervjuet åpner hun opp om hvordan livet er etter at hun fikk kjønnskorrigerende operasjon våren 2021.

DELER: Emma Ellingsen var aktuell med ny sesong av «Bloggerne», der seerne får følge henne tett i prosessen med den kjønnskorrigerende operasjonen hun var gjennom. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

20-åringen har vært åpen om at hun er født biologisk gutt, men alltid følt seg som en jente – noe hun har visst siden hun var barn.

Hun har blitt et forbilde for mange med sin åpenhet, og har i flere spørsmålsrunder på sin YouTube-kanal og i tv-serien «Bloggerne» forklart følgerne sine hvordan prosessen med å skifte kjønn er, og hvordan det oppleves personlig for henne.

GOD STEMNING: Vegard Harm er hovedgjest i hver episode. Emma Ellingsen og Adrian Sellevold bidrar til latter og god stemning med deres ærlighet og humor. Foto: Skjermdump VGTV / Harm og Hegseth
GOD STEMNING: Vegard Harm er hovedgjest i hver episode. Emma Ellingsen og Adrian Sellevold bidrar til latter og god stemning med deres ærlighet og humor. Foto: Skjermdump VGTV / Harm og Hegseth Vis mer

– Ny selvtillit

Nå som hun har vært gjennom de store milepælene i prosessen med å bytte kjønn, forteller hun i intervjuet at livet har endret seg etter operasjonen. Hun opplever blant annet en annen trygghet til seg selv.

– Jeg har fått en ny selvtillit. Jeg har jo alltid hatt selvtillit. Det er ikke mer nå, men på en helt annen måte. Jeg er mye mer komfortabel i meg selv nå.

LYS MODELLKARRIERE: Ellingsen ønsker å ha modellkarrieren i fokus fremover uten for mange avbrytelser. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
LYS MODELLKARRIERE: Ellingsen ønsker å ha modellkarrieren i fokus fremover uten for mange avbrytelser. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer

Hun forteller også at det er flere dører som har åpnet seg etter operasjonen, som følge av at hun er mer komfortabel i egen kropp. Det har resultert i at hun har begynt å bevege seg ut i datingverdenen.

– Jeg tør å date. Jeg gir mer av meg selv, sier hun.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen i «Bloggerne». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

– Det føles veldig, veldig, veldig bra, sier hun og legger til at alt fungerer som normalt nedentil til fascinasjon og fnisende latter fra de andre i studio.

Hun legger til at det likevel ikke skjer mye på datingfronten.

Ellingsen har tidligere fortalt til Se og Hør at hun ønsker en mann å dele livet med, men er usikker på om hun ønsker barn.

TV-AKTUELL: Emma Ellingsen var med i «Bloggerne» igjen, og vi tok en prat med henne om alt og ingenting. Video: Rød Løper Vis mer

Utestengt fra Tinder

Datingappen Tinder har blitt et vanlig verktøy for å møte andre single. Emma forteller i det samme intervjuet at hun har blitt utestengt fra appen fordi hun har blitt rapportert et visst antall ganger og anklaget for å være en falsk profil.

– Jeg har prøvd å lage ny profil ved hjelp av fem forskjellige venner som har bekreftet at det er min profil, sier hun uten å ha lykkes.

Hatmeldinger

– Det er noen som sier «jævla transe». Jeg blir ikke veldig påvirket av det.

Da youtuberen publiserte sin første video på engelsk der hun snakket om det å være transkvinne, opplevde hun at halvparten av kommentarene var alt fra hat og drapstrusler til anklager om at det hele var et PR-stunt.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Da hun leste at transseksuelle ikke ser ut som henne, var første gang hun merket at det som blir skrevet i kommentarfeltene kan gå inn på henne.

Ikke bare youtube-suksess

Ellingsen leder TV 2-programmet «Annerledes» som er ute med første sesong der hun snakker med kjente og mindre kjente personer om det å være nettopp annerledes – det å falle utenfor fellesskapet på en eller annen måte.

Hun ble for mange kjent gjennom TV 2-serien «Født i feil kropp» i 2014, og startet i etterkant en YouTube-kanal som har gjort henne til en av de største influenserne på landsbasis.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Ble oppfordret av sønnen til å date på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer