- Jeg har fått brukt kjærlighetslivet med flere

Etter 87 år og tre ekteskap kan ikke Toralv Maurstad si hvem som er hans livs kjærlighet.

SEOGHØR.NO: Kjærlighet, lidenskap, hat, sjalusi og romantikk har vært daglig kost for skuespillerveteran Toralv Maurstad (87) som siden 1950-tallet har spilt dramatiske roller på Norges teaterscener.

Det har heller ikke manglet på spenning i 87-åringens privatliv. Han er nå inne i sitt tredje ekteskap med skuespiller Beate Eriksen. Han har også vært gift med Eva Henning og Anne-Ma Burum.

Selv synes han det er helt umulig å utpeke hvem som er hans livs kjærlighet.

- Man opplever kjærlighet på forskjellige måter i ulike faser i livet, så jeg kan ikke svare på det. Jeg har vært heldig og fått brukt kjærlighetslivet mitt med flere. Jeg kan ikke gradere det. Det er helt umulig, mener Maurstad.

- Glemmer livets tragedier

Torsdag er han premiereklar i et nytt romantisk stykke på Oslo nye teater. «Kjærlighetsbrev» handler om kjærligheten mellom Melissa og Andy - som kommer til uttrykk i brevform gjennom romantisk korrespondanse.

TREDJE EKTESKAP: Toralv Maurstad har vært gift med sin tidligere "Hotel Cæsar"-kollega Beate Eriksen i 14 år.  Foto: Fame Flynet Norway
TREDJE EKTESKAP: Toralv Maurstad har vært gift med sin tidligere "Hotel Cæsar"-kollega Beate Eriksen i 14 år. Foto: Fame Flynet Norway Vis mer

Selv vil han ikke kalle seg en romantiker, men mener han er flink til å bevare de gode stundene i livet.

- Jeg er heldig som klarer å ta vare på gleden i livet og er nokså flink til å glemme tragedier. Jeg går ikke og bærer på det, forteller skuespilleren.

Skrev om kjærlighetslivet og tap av barn

87-åringen har tidligere vært svært åpen og delt sin livshistorie i boken «For et liv».  Han har blant annet fortalt om den store sorgen han opplevde da han og kona Eva mistet sin seks måneder gamle sønn. I boken skriver han om sine tre ekteskap og om oppveksten med skuespiller Alfred Maurstad, som blant annet stjal damer fra den unge Toralv.

I 1994 vekket han oppsikt da han ble sammen med 34 år yngre Beate Eriksen (53), som har uttalt at hun er redd for å miste sin 34 år eldre ektemann. Paret giftet seg nyttårsaften 2000 og har fortalt om et godt samliv basert på kjærlighet - ikke alder.

PREMIEREKLAR: Torsdag 8. mai har stykket «Kjærlighetsbrev» premiere på Oslo nye teater. Her spiller han mot venn og kollega Kari Simonsen.  Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
PREMIEREKLAR: Torsdag 8. mai har stykket «Kjærlighetsbrev» premiere på Oslo nye teater. Her spiller han mot venn og kollega Kari Simonsen. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer

Toralv bærer ikke med seg de negative minnene i livet, og tror flere ville blitt lykkelige om de ga slipp på sorg og sinne.

- Man kan hate en mann eller kone i måneder og år etterpå, men det er veldig synd. Hvis man kommer i en situasjon at et ekteskap oppløses er det ikke en fiasko, men det er slutt. 

- Det er idiotisk og ødelegge alt det gode man har følt og opplevd med et annet menneske. Hvorfor ikke si «sorry at det ikke gikk», men livet går videre. Da blir man kvitt de negative energiene og tar vare på de positive.

I fjor sa Toralv Maurstad til Seoghør.no at han selv ikke tenker på døden, og ikke har noen planer om å gi seg som skuespiller.

- Jeg har ingen planer om å gi meg så lenge jeg får tilbud. Så lenge jeg husker, vil jeg holde på. Jeg liker å jobbe.

LES OGSÅ: - Glad jeg ikke har truffet en ny mann