HYLLES: Tirsdag denne uken fortalte Angelina Jolie, via en kronikk i New York Times, at hun har fjernet begge brystene etter at det ble funnet BRCA1-gen i kroppen hennes. Foto: Stella Pictures
HYLLES: Tirsdag denne uken fortalte Angelina Jolie, via en kronikk i New York Times, at hun har fjernet begge brystene etter at det ble funnet BRCA1-gen i kroppen hennes. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg har fått begge eggstokkene mine fjernet

- Jeg har fått begge eggstokkene mine fjernet, fortalte Barbara Walters under «The View»-sending, og hyllet Jolie for sin åpenhet.

SEOGHØR.NO: Tirsdag denne uken ble det kjent, i en åpen kronikk skrevet av Angelina Jolie (37), publisert i New York Times, at skuespilleren hadde fjernet begge brystene etter at det ble funnet kreftgen i kroppen hennes.

Jolie har blitt hyllet verden rundt for sin åpenhet - også av hennes tilkommende ektemann Brad Pitt (49).
 
I kronikken, som Jolie har skrevet i håp om å være et godt forbilde for andre kvinner i lignende situasjoner, forteller 37-åringen at hun i tillegg til å fjerne brystene kommer til å få fjernet eggstokkene.

TV-vert Barbara Walters (83), som takker for seg etter 37 år i ABC News, fortalte live i TV-programmet «The View» kort tid etter kronikken sto på trykk i New York Times, at også hun har fjernet begge eggstokkene på grunn av kreftfare.

- Søsteren min døde av kreft i eggstokkene i 1985, og jeg har siden fått fjernet begge mine. Det er ikke som å få fjernet brystene, for folk ser det ikke. Men det er et valg man må ta - og det er forebyggende.

Walters fortalte videre hun ser på Jolie som en modig kvinne, og hyller henne for hennes åpenhet:

- Angelina Jolie er et sex-symbol, og vi forbinder bryster med sex. Jeg synes det var modig gjort av henne, og det er flott å se hvordan hun har bevart sin naturlige skjønnhet og seksualitet. En kvinnes seksualitet har ingenting med hennes bryster å gjøre. Jeg synes det var svært modig av henne å skrive om det på den måten.

Jolie mistet moren Marcheline Bertrand til brystkreft i 2007, og forteller i kronikken at det var først og fremst ønske om å være til stede så lenge som mulig for parets seks barn Maddox Chivan (12), Zahara Marley (8), Pax Thien (9), Shiloh Nouvel (6), Knox Leon (4) og Vivienne Marcheline (4), som gjorde at hun fikk gjennomført brystoperasjonen.

«Nå har sannsynligheten for å utvikle brystkreft falt fra 87 prosent til under
fem prosent. Jeg kan si til barna mine at de ikke trenger å frykte at de skal miste meg til brystkreft».

LES OGSÅ: Faren til Angelina fant ut av brystoperasjonen på nettet