Fiona Phillips (62):

- Jeg har fått alzheimer

TV-profilen forteller at hun trodde symptomene hun hadde kom av overgangsalderen.

SJOKK: Fiona Phillips fikk sjokk da hun ble diagnostisert med alzheimer. Foto: Ken McKay/ITV/REX
SJOKK: Fiona Phillips fikk sjokk da hun ble diagnostisert med alzheimer. Foto: Ken McKay/ITV/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske journalisten og programlederen Fiona Phillips (62) har fått Alzheimers sykdom.

62-åringen, som kanskje er best kjent som tidligere programleder for frokost-TV «GMTV», ble diagnostisert med sykdommen for over et år siden, etter flere måneder med hjernetåke og angst, skriver Sky News.

I et intervju med The Mirror, gjengitt av Sky News, sier hun at sykdommen tidligere har rammet flere i familien, og at den nå har rammet henne.

- Over hele verden er det mennesker i alle aldrer som blir rammet av det (sykdommen journ.anm.) - det er hjerteskjærende. Jeg håper bare jeg kan hjelpe til med å finne en kur som kan gjøre ting bedre for andre i fremtiden.

Bruce Willis og hele hans familie var samlet for å feire skuespillerens bursdag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / Demi Moore via Instagram. Vis mer

Før Phillips fikk påvist sykdommen var hun selv ambassadør for Alzheimers Society, og har tidligere uttalt at hun alltid fryktet at hun kom til å bli diagnostisert med alzheimer, fordi flere av hennes familiemedlemmer hadde sykdommen.

- Det er noe jeg kanskje trodde jeg skulle få i 80-årene, men jeg var bare 61 år gammel, sier hun i intervjuet, og fortsetter:

- Jeg følte meg mer sint enn noe annet, fordi denne sykdommen allerede har påvirket livet mitt på så mange måter. Den stakkars mammaen min ble forkrøplet av den, så faren min, besteforeldrene mine, onkelen min. Den kommer stadig tilbake for oss.

Da hun først begynte å merke symptomer på sykdommen mot slutten av 2021, trodde hun og ektemannen, Martin Frizell, at det var overgangsalderen.

Hun oppsøkte derfor en spesialist, som fikk hun til å starte med hormonterapi. Selv om det hjalp med noen av symptomene, ble hun ikke kvitt hjernetåken.

«Demenskoret» vant den gjeve Publikumsprisen under Gullruten 2023, men blir det ny sesong? Rød Løper spurte. Video: Rød Løper Vis mer

Etter flere måneder med testing, fikk hun diagnosen. Nå er tobarnsmoren en del av en studie, der hun tester stoffet Miridesap, i håp om at det kan bremse eller reversere utviklingen av sykdommen.

LES OGSÅ: - På mange måter en usynlig sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer