- Jeg har et avslappende forhold til døden

Livets store utfordringer har ikke skremt Nils Arne Eggen. Snarere tvert imot.

TØFFING: Nils Arne Eggen innrømmer til Dagbladet at han ikke er redd for døden.  Foto: NTB scanpix
TØFFING: Nils Arne Eggen innrømmer til Dagbladet at han ikke er redd for døden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Trenerlegenden Nils Arne Eggen (73) har vært gjennom tap av sine kjære og livstruende helseproblemer, men ingenting stopper den beinharde trønderen.

73-åringen er best kjent som Rosenborg-trener, men siden 2010 har han vært trener for fotballklubben Orkla.

I et intervju med Dagbladet magasinet snakker fotballtreneren ut om sorgen av å miste kona og sønnen sin og de store helseproblemene han har vært gjennom de siste årene.

I 2011 tapte nemlig hans kjære kone Karin kampen mot kreften og året etter døde sønnen Knut Torbjørn.

- Døden kan du ikke kontrollere, så slipp det fra deg. Når kona får galoperende kreft og all mulig hjelp, er det lite å gjøre. Og Knut Torbjørn var en kunnskapsrik gutt, han visste alt om sykdommen og fikk god hjelp. Men det var likevel ikke nok til å redde ham, sier han til avisen.

Eggen innrømmer også at han aldri har latt de vonde opplevelsene forandre ham.

- Du må ikke tro at døden ikke kan skje deg. Det er farlig å leve vet du, de fleste dør av det. Men du må bygge opp en mekanisme som gjør det forberedt når dine kjære dør.

TRENTE FOR HARDT: - Jeg har et såkalt idrettshjerte, jeg trente veldig hardt i ungdomsårene, sier Eggen om hjerteproblemene sine.  Foto: NTB scanpix
TRENTE FOR HARDT: - Jeg har et såkalt idrettshjerte, jeg trente veldig hardt i ungdomsårene, sier Eggen om hjerteproblemene sine. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fikk ny nyre

Det var jula 2013 at han for alvor merket at noe var galt med helsa.

- Jeg var skikkelig utslått. Det sa bare «poff»! Jeg trodde det var hjertet, men på sykehuset fant de ut at nyren var ubrukelig, sier han.

Da måtte han gå til dialyse. Flere måneder i strekk renset han blodet mekanisk tre dager i uken, noe som gjorde det umulig for han å jobbe og trene. Det var ingen tvil om at han trengte en ny nyre.

- Jeg har et avslappet forhold til døden. Jeg tror ikke jeg blir 74 heller, jeg. Jeg tenker lite på døden, forteller han.

Den 9. mars i år gikk han gjennom en nyretransplantasjon der han fikk datteren Kristin (48) sin nyre.

LES OGSÅ: - Det er kanskje feil av meg å si det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer