FILMDEBUT: I «90 minutter» spiller Kaia i en av årets mest omtalte filmscener – jenta som mishandles på det groveste av mannen sin, spilt av Aksel Hennie. Foto: Filmweb
FILMDEBUT: I «90 minutter» spiller Kaia i en av årets mest omtalte filmscener – jenta som mishandles på det groveste av mannen sin, spilt av Aksel Hennie. Foto: FilmwebVis mer

- Jeg har et ambivalent forhold til å bli gjenkjent

Kaia Varjord synes det er flaut å være på den røde løperen.

SEOGHØR.NO: Året 2012 har Kaia Varjord (34) virkelig fått seg en plass i rampelyset. Hun har nytt stor suksess i TV-serien «Taxi», filmen «90 minutter», og NRKs store dramasatsning «Hjem».

Men selv er ikke Kaia helt komfortabel med livet i medias søkelys enda. Hun synes det er hyggelig at folk kommer bort og sier noe om rollen hennes, men likvel klarer hun ikke å bli ordentlig fortrolig med kjendisstatusen, forteller hun i et intervju med Dagbladets God Torsdag.

– Jeg har et ambivalent forhold til det å bli gjenkjent på gata. Selv om jeg skjønner at det er den del av pakka. Det var en stund jeg tenkte at dette ikke var mitt yrke, at jeg var for sjenert til å bli skuespiller. De skulle jo liksom klappe høyt, reise seg opp og holde flammende taler. Men sånn er ikke jeg, sier hun til avisa.

Da premieren på «90 minutter», filmen som tar opp temaet vold mot kvinner og partnerdrap, gikk av stabelen i september, solte Kaias kollegaer seg i blitzregnet og viste fram sine flotte kjoler. Selv snek hun seg ubemerket forbi fotografene i en en tilkneppet trench coat.

– Det er noe rart og flaut over å være på den røde løperen. Er du ikke enig? Det er så oppstilt og iscenesatt.

– En stund tenkte jeg at dette er et meningsløst yrke. Å ta på seg et kostyme – kle seg ut, liksom! – underholde folk, ta applaus og gå hjem, virket så lite viktig. Det er andre yrkesgrupper som fortjener langt mer applaus enn oss – selv om de verken bukker eller neier etter endt arbeidsdag, forteller hun.

Men hun har jobbet med seg selv og kommet mer ut av det sjenerte skallet, og etter hvert innså hun at det å underholde, få folk til å le og gråte, også kan være bra. Og i dag er hun veldig fornøyd med tilværelsen.

– Hvis resten av livet kan bli som nå, med litt teater, litt film, litt TV, så er det helt topp. Akkurat nå er alt helt strålende, sier hun til God Torsdag.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kan du vise hva du gjorde meg han fotografen?