MOTGANG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen under 30 km i Holmenkollen forrige helg. Et stygt fall i sikkerhetsnettet gjorde at hun måtte bryte konkurransen. Hun stiller som planlagt under verdenscupavslutningen i Falun i Sverige denne helgen. Foto: ANB/All Over Press
MOTGANG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen under 30 km i Holmenkollen forrige helg. Et stygt fall i sikkerhetsnettet gjorde at hun måtte bryte konkurransen. Hun stiller som planlagt under verdenscupavslutningen i Falun i Sverige denne helgen. Foto: ANB/All Over PressVis mer

- Jeg har ennå ikke orket å svare alle

Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen føler seg ydmyk over alle kondolansemeldingene som har strømmet inn etter brorens død.

SEOGHØR.NO: Rett før OL i Sotsji i Russland i februar opplevde langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) å miste sin bror Sten Anders brått og uventet.

Men den knalltøffe idrettsutøveren gjennomførte den planlagte OL-konkurransen, og stilte også til 30 km i Holmenkollen forrige helg.

Selv ikke det stygge fallet under Holmenkoll-rennet, som førte til at hun ble hastekjørt i ambulanse fra konkurranseområdet, har stoppet henne. Til helgen stiller hun som planlagt opp under verdenscupavslutningen i Falun i Sverige.

STØTTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjempet en knallhard kamp under OL i Sotsji i Russland i februar - både på og utenfor skiløypa - kort tid etter brorens dødsfall. Her får 27-åringen trøst av lagvenninnene  Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: imago/Sven Simon/ All Over Press
STØTTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjempet en knallhard kamp under OL i Sotsji i Russland i februar - både på og utenfor skiløypa - kort tid etter brorens dødsfall. Her får 27-åringen trøst av lagvenninnene Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: imago/Sven Simon/ All Over Press Vis mer

Til Dagbladet forteller Jacobsen at kondolansemeldingene har strømmet inn etter brorens død, men at hun hittil ikke har orket å svare på dem:

- Jeg setter så utrolig stor pris på det. Jeg har lest alle mail og meldinger som kom. Men jeg har ennå ikke orket å svare. Jeg blir fylt av ydmykhet.

I et svært personlig innlegg som hun postet på bloggen sin kort tid etter brorens død, forklarer hun hvor hun henter styrken fra:

«Jeg har gått igjennom en tøff periode. På mange måter er jeg fortsatt midt i den tøffe perioden. Det har vært svarte dager. Og jeg har ikke funnet et gram motivasjon i de tidligere nevnte klisjéene. Når sorg og motgang blir altoppslukende er det vanskelig å se at livet skal bli så mye bedre, selv om jeg nok besitter en iboende positivitet med troen på at det alltid vil gå litt bedre om jeg holder ut. Den livskraften har jeg arvet fra mamma og pappa».

- Jeg innser at folk ikke bare inspireres av vinnere, men også av dem som orker å kjempe seg gjennom motgang, sier den sterke 27-åringen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Langrennsstjernene tok farvel med Astrids bror