Robbie Williams:

- Jeg har en sykdom som ønsker å ta livet mitt

Åpenhjertig Robbie Williams letter på sløret om mentale helseplager.

KREVENDE: Den britiske artisten Robbie Williams (44) snakker åpenhjertig om mentale helseplager i et nytt intervju. Her er han på scenen i fjor høst. Foto: AP / NTB Scanpix
KREVENDE: Den britiske artisten Robbie Williams (44) snakker åpenhjertig om mentale helseplager i et nytt intervju. Her er han på scenen i fjor høst. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Robbie Williams (44) er en av Storbritannias mestselgende artister gjennom tidene, og har en forrykende karriere å se tilbake på. Engelskmannen er særlig kjent for sitt energiske og usjenerte vesen, og har for lengst gjort elleville liveopptredener til en viktig del av sin merkevare.

Men selv om 44-åringen i offentligheten kan framstå som en jevnt over ubekymret og oppglødd fyr, har han, som alle oss andre, også dårlige perioder.

Den frittalende musikeren har aldri lagt skjul på utfordringer tilknyttet sin egen psykiske helse, noe som seinest var tema i fjor høst, da han valgte å avlyse deler av en turné.

- Inni hodet

I et nytt intervju med den britiske tabloidavisa The Sun letter Williams igjen på sløret om mentale helseproblemer. Denne gang gjør 44-åringen det tydelig at han kjemper mot plagene hver eneste dag.

- Jeg har en sykdom som ønsker å ta livet av meg, og den sitter inni hodet mitt. Jeg er på vakt hele tida. Noen ganger blir jeg overrumplet av det, noen ganger bruker jeg det som et verktøy på scenen, forteller han til avisa.

Williams, som tidligere har fortalt at depresjon ligger i familiens gener, forsikrer at han klarer å leve med anstrengelsene. Samtidig må han trå varsomt.

FLAUT: Under en konsert i Brisbane, Australia kom den 41 år gamle sangeren Robbie Williams med en flau sex-vits til en kvinnelig publikummer som viste seg å bare være 15 år gammel. Video: aussiefaraday / Youtube Vis mer Vis mer

- Til syvende og sist er jeg bare et menneske som møter på menneskelige barrierer. For min del handler det om hva som skjer mellom ørene mine, forteller han.

Savner George Michael

I intervjuet med The Sun blir også den avdøde musikkollegaen George Michael nevnt. Michael, som døde av en hjertefeil jula 2016, sleit i likhet med Williams også med psykiske problemer.

Williams var en god venn av Michael, og erkjenner at kompisens bortgang har gått hardt inn på ham.

- Vi startet karrieren med samme utgangspunkt, og har hatt mange av de samme utfordringene. Man innser at man ikke er udødelig, noe jeg selv har tenkt mye på. Jeg savner George, forteller Williams.

PUPPESNAKK: Overfor programleder Stian Blipp (27) røper programleder Dorthe Skappel (54) årsaken til hvorfor hun fjernet silikonen fra brystene: Robbie Williams. Video: TV 2 Vis mer

44-åringen befinner seg for tida i Australia, på turné, der han spiller konserter fram til mars. I fjor høst måtte han som nevnt avlyse flere opptredener, både på grunn av psyken og en leddsykdom.

Seinere ble han hasteinnlagt på sykehus.

- Jeg var forvirret og redd, men jeg visste at jeg befant meg på rett sted. Det var kanskje naivt, men jeg følte at det kom til å gå bra med meg, fortalte artisten den gang. I dag er Williams etter alt å dømme i bedre form.

Hyller kona

44-åringen er gift og har barn med den amerikanske skuespilleren Ayda Fields (38), og har ved flere anledninger takket kona for den hjelp og støtte hun gir ham - ikke minst til å føle seg bedre i tyngre perioder.

- Hun er smart nok til ikke «å senke skipet» mens jeg bare vil senke det for å se hvordan det vil se ut, fortalte 44-åringen i et intervju med The Sunday Times i fjor høst.

Williams har også vært åpen om rus- og alkoholproblemer i en årrekke, og vurderte å legge artistlivet på hylla da han ble lagt inn på rehab i 2006.

- Jeg dro på verdensturné, endte på rehab, og bestemte meg for å legge opp. Jeg fortalte det ikke til noen, for innerst inne visste jeg at det ikke var slutten, fortalte Williams på en pressekonferanse i Australia i 2015.

Hans pågående turné blir gjort i forbindelse med sangerens ellevte studioalbum, «The Heavy Entertainment Show».

LES OGSÅ: - Jeg trodde aldri jeg skulle gifte meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer