- Jeg har en grenseløs kjærlighet til barna mine

Seksbarnsfaren Ole Paus har en lang og suksessfull karriere, men det er barna som er hans største stolthet.

BARNA ER VIKTIGST: Ole Paus forteller at barna betyr alt for ham. Her er han sammen med sønnen Marcus.  Foto: Aftenposten
BARNA ER VIKTIGST: Ole Paus forteller at barna betyr alt for ham. Her er han sammen med sønnen Marcus. Foto: Aftenposten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den folkekjære artisten Ole Paus (69) har vært en stor del av norsk musikkbransje siden 70-tallet.

Paus har blitt både elsket og hatet med sine satiriske viser, men han bærer stolthet over karrieren sin. Han er også minst like stolt over livet på hjemmebane. 

Musikeren er gift med professor i medisinsk genetikk Benedicte Paus (55) og paret har to døtre sammen, på 12 år og 13 år. 

- Jeg har en grenseløs kjærlighet til barna mine. Selv om jeg vet at jeg ikke kan være med på alt i livet deres fremover, skal de vite at jeg er der for dem, sier han åpenhjertig i et intervju med Dagbladet. 

I tillegg har Paus en sønn fra ekteskapet med Anne Karine Strøm, en sønn fra forholdet med Henny Moan og to adoptivdøtre med Randi Heide. 

Saken fortsetter under bildet. 

STOLT PAPPA: Her er den folkekjære musikeren med sønnen Sole fra 1974.  Foto: NTB scanpix
STOLT PAPPA: Her er den folkekjære musikeren med sønnen Sole fra 1974. Foto: NTB scanpix Vis mer

Saken fortsetter under bildet. 

LYKKELIG GIFT: Ole Paus og kona Benedicte har to døtre sammen på 12 og 13 år.  Foto: Thor Nielsen
LYKKELIG GIFT: Ole Paus og kona Benedicte har to døtre sammen på 12 og 13 år. Foto: Thor Nielsen Vis mer

Gir seg ikke

For tre år siden avslørte 69-åringen at han ønsket å gi seg som plateartist, men Spellemann-vinneren har ikke gitt seg som musiker. 

I september er han og makkeren fra «To rustne herrer», Jonas Fjeld (63), aktuelle med «Hvis helsa holder - the show» på Chat Noir i Oslo. 

- Jeg vet at jeg er en eldre herre, men samtidig er det et eller annet i meg som nettopp har våknet. Det er nå jeg kan begynne. Frisk, sterk og med mye ugjort, forteller han til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.  

STJERNEDUO: Det er 20 år siden Ole Paus og Jonas Fjeld slo seg sammen som «To rustne karer». Foto: NTB scanpix
STJERNEDUO: Det er 20 år siden Ole Paus og Jonas Fjeld slo seg sammen som «To rustne karer». Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke redd for døden

I 2013 var Paus blant deltagerne i TV2-programmet «Hver gang vi møtes». Året etter mottok han prisen «Årets Spellemann».

Den gjeve seieren fikk Paus til å tenke på gamle venner som har gått bort, men han innrømmet til Seoghør.no at han selv ikke er redd for døden. 

- Jeg tenker ikke mye på den, men jeg er ikke redd. Når jeg tenker på det er jeg fryktelig nysgjerrig. Jeg tror det er noe veldig fint, men jeg vet ikke hva. Men det haster ikke, sa han. 

Se videointervju:

LES OGSÅ: Aksel Hennie snakket ikke på en hel uke 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer