Kristian Valen:

- Jeg har det helt for jævlig

Sykdomsmarerittet fortsetter for den uheldige komikeren.

<strong>SYK:</strong> Komiker Kristian Valen måtte avlyse flere forestiller i helgen, etter at han ble akutt syk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SYK: Komiker Kristian Valen måtte avlyse flere forestiller i helgen, etter at han ble akutt syk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Kristian Valen hadde fredag to forestillinger med sitt nye show «Åsted Valen», og skulle egentlig videre til Kongsvinger for to nye forestillinger lørdag.

I stedet måtte han dra på legevakten i Oslo, og fikk streng beskjed om å avlyse lørdagens forestillinger.

- Det er med tungt hjerte at jeg i dag må avlyse show grunnet infeksjon. Har akkurat kommet ut fra Ullevål, og ifølge legene burde jeg holde senga nå i tre dager, skrev Valen på sin Facebook-side lørdag kveld.

- Spydd i to døgn

- Jeg har ligget og spydd i to døgn, og klarer i dag ikke gå, skriver han videre.

Valen forteller til VG at han har fått en tarminfeksjon, og at kroppen ikke tok opp næring.

- Jeg har det helt for jævlig. Jeg var sikker på at jeg skulle dø i morges, sier han til avisa.

Saken fortsetter under.

Vis mer Vis mer

Det var lørdag ettermiddag at arrangøren Kongsvinger kommune fikk melding om Kristian Valens akutte sykdom, skriver lokalavisa Glåmdalen.

- Vi fikk beskjed fra Valens management om at komikeren har pådratt seg en akutt magesykdom, og at han var innlagt på sykehus, fortalte enhetsleder for kultur i Kongsvinger, Stig Fonås, til avisa.

Dømt til fengsel

Det blir likevel mulighet for å se Kristian Valens show fredag 16. november, og hvis noen ikke har mulighet den datoen kan de få refundert pengene, informerer Fonås.

<strong>I BEDRE FORM:</strong> Kristian Valen på Se og Hørs 40-årsfest forrige måned. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
I BEDRE FORM: Kristian Valen på Se og Hørs 40-årsfest forrige måned. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg er utrolig lei meg, dette hadde jeg gledet meg så til, skrev Valen på Facebook.

De siste årene har uten tvil vært en real berg-og-dal-bane for komikeren.

I september 2016 ble han dømt til 21 dagers fengsel i Oslo tingrett for trusler mot offentlige tjenestemenn, og for å ha vært i besittelse av et plombert våpen på offentlig sted. Det aktuelle våpenet var en våpenetterligning, het det i dommen.

- Blir patetisk

Valen erkjente seg ikke skyldig, og anket dommen. I november 2017 ble det klart at komikeren slipper fengsel for trusler mot politiet.

I et intervju med TV 2s «God kveld Norge» i september kom det senere frem at 43-åringen har slitt med mye frustrasjon, særlig etter at det ble slutt med kjæresten gjennom mange år.

Saken fortsetter under.

PROMILLEPARODI: Kristian Valen er ikke redd for å gjøre narr av kjente profiler i sitt program «Kanal Valen». Nå er det Petter Northug og den mye omdiskuterte fyllekjøringen i sommer som får gjennomgå. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

- Først så har du sjokket, så har du frustrasjonen, så har du sinnet, så har du det at du synes synd på deg selv, blir patetisk og alle de trinnene der, og jeg har vært gjennom alt, forklarte Valen til «God kveld Norge».

I intervjuet kom det også frem at 43-åringen tidligere i år knakk åtte ribbein etter en ulykke i en trapp.

- Jeg lå to måneder i sengen og var inn og ut av sykehuset. Fikk kjedelige tabletter. Det var en tøff tid, sier 43-åringen.

31 millioner på ti år

15 år er gått siden Kristian Valen fikk sitt nasjonale gjennombrudd som har gjort ham til Norges mestselgende komiker gjennom tidene. I august skrev Hegnar at komikeren har tjent hele 31 millioner kroner på ti år.

De siste to årene har imidlertid ikke vært like inntektsgivende for komikeren og musikeren.

Regnskapstall fra august viser at inntektene til Stavanger-mannens produksjonsselskap Deepwater Records & Entertainment falt med én million kroner til 2,2 millioner i 2017, ifølge Finansavisen.

Resultatet endte på minus 1,2 millioner, mot minus 1,3 millioner i 2016.

Overfor TV 2 håper derimot Valen på at lykken nå kan snu. Han er nemlig på vei tilbake i rampelyset, hvor han denne høsten blir aktuell med sitt eget show, «Åsted Valen».

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Kristian Valen søndag, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: - Dere ser ut som dritt!

PARODI: I «Kanal Valen» parodierer Kristian Valen det populære TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer