HUNDEN TAR TID: Fredrik Skavlan har anskffet seg en hund, som ifølge ham selv tar veldig mye av tiden hans. Foto: SCANPIX
HUNDEN TAR TID: Fredrik Skavlan har anskffet seg en hund, som ifølge ham selv tar veldig mye av tiden hans. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg har dårlig samvittighet

Fredrik Skavlan bruker mer tid på hunden enn noen av sine barn.

SEHER.NO: I mai ble det kjent at suksessforfatter Unni Lindell og pensjonert fredagskonge Fredrik Skavlan (41) satser på barnebok sammen. "Nifse Nella" og "Mørkemann" har begge blitt lansert i høst.

Dette var også en av grunnene til at duoen fredag kveld var gjester hos Thomas Numme og Harald Rønneberg i "Senkveld" på TV 2. I programmet avslørte Skavlan derimot mer enn det som hadde med barneboka å gjøre.

- Jeg har hatt en del fri etter at jeg sluttet med "Først og sist". Og jeg har kjøpt en hund - en hund som tar utrolig mye tid. Jeg har brukt mer tid på den enn på noen av barna mine, sa den tidligere programlederen, før han la til:

- Det har jeg egentlig litt dårlig samvittighet for. Men man blir veldig knyttet til en hund.

En av bøkene de to har samarbeidet om handler om spøkelset Nifse Nella, som Skavlan skal illustrere. Det har vært langt fra lett, om man skal tro Skavlan rett. Ikke er han spesielt imponert av "oppbackingen" han har fått av Unni Lindell heller.

- Nei... Ærlig talt, nei, jeg synes ikke det. I starten tegnet jeg noen utrolig søte spøkelser, og sendte dem til Unni. Jeg fikk dem i retur. Jeg må ærlig innrømme at det er lenge siden jeg har fått noe i retur, og nå skjedde jo dette flere ganger, gliser 41-åringen.

Men:

- Til slutt la jeg en svær bunke med tegninger på kjøkkenbordet til Unni. Da plukket hun opp en bitte liten strek nederst i det ene papirhjørnet. Der fant hun spøkelset hun lette etter.

Skavlan tror barns redsel for spøkelser avhenger av hvor nært ting oppleves.

- Barn tør mye i dag, de tør for eksempel å se "Batman". Selv har jeg hatt en liten episode hjemme, i huset der vi har bodd i 16 år. Jeg fortalte barna mine at han som bodde der før, hang seg på loftet - og at det var derfor han solgte. De gikk rett på og ville flytte. Kommer det nært nok blir det skummelt, sier Fredrik Skavlan, som understreker at "loftshistorien" ikke er sann.

Har du et kjendistips? Tips oss her! 

LES OGSÅ: Kollapset på sommerferie