Serena Williams:

- Jeg har brutt sammen flere ganger etter at jeg ble mor

Tennisstjernen åpner seg om den vanskelige tiden etter fødselen i september.

TØFF TID: I et nytt intervju med Vogue forteller Serena Williams om hvor utfordrende hun syntes fødselen og mammarollen er. Foto: NTB scanpix
TØFF TID: I et nytt intervju med Vogue forteller Serena Williams om hvor utfordrende hun syntes fødselen og mammarollen er. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er i et nytt intervju med Vogue at tennisdronning Serena Williams (36) først uttaler seg om den kompliserte fødselen hun opplevde da den fire måneder gamle datteren Alexis Olympia ble født.

Etter fødselen ble Willams plutselig svært kortpustet og hun ba legene om å sjekke om noe var galt.

De fant da ut at stjernen hadde hatt flere små blodpropper i lungene.

Hosten som fulgte resulterte i at såret etter keisersnittet sprakk og åpnet seg, ifølge Telegraph. Det resulterte i at hun måtte gjennomgå en rekke operasjoner like etter fødselen.

- Brutt sammen mange ganger

Tennisstjernen innrømmet også i intervjuet at hun følte seg svært nede etter fødselen, og at hun noen ganger var nær ved å gi opp.

- Noen ganger føler jeg meg utrolig nedfor, og tenker - jeg klarer ikke dette, fortalte sportsidolet, før hun fortsatte:

- Jeg har brutt sammen så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Jeg kan bli så sint på all griningen, men så kommer skyldfølelsen like etterpå. Jeg tenker, hvordan kan jeg føle meg så trist når jeg har en så vakker baby. Følelsene er så sykt intense, sier hun til Vogue.​

Det var i september i fjor at tennisstjernen og ektemannen, Reddit-grunnlegger Alexis Ohanian (34), kunne juble over å ha blitt foreldre for første gang da de ønsket datteren Alexis Olympia velkommen.

Serena delte et bilde på Instagram i september for å vise frem det lille sjarmtrollet til sine 7,3 millioner følgere.

Fansen kommer med baby-råd

36-åringen har vært raus med å dele bilder av den lille datteren og hun har tidligere tydd til Twitter for å be om råd fra følgerne sine.

«Tenner, alias djevelen. Dette er så vanskelig. Stakkars Alexis Olympia. Hun har det så ubehagelig. Hun gråter masse (hun gråter vanligvis aldri). Jeg måtte holde henne til hun sovnet. Jeg har prøvd gule perler, kalde håndklær, latt henne tygge på mammas finger, homeopatisk vann (ler av den), men ...», skrev stjernen.

Like etter la hun ut et nytt innlegg hvor hun spurte etter hjelp fra sine 10 millioner følgere.

«Ingen ting hjelper. Det knuser hjertet mitt. Det er like før jeg ber moren min komme for å hjelpe meg til å sove. Jeg er så stressa. Noen som kan hjelpe?» skrev hun.​

Like etter at Serena publiserte innlegget strømmet det inn med råd til den nybakte moren.

«Min mamma ga oss medisin for tennene, de er helt naturlige. Du kan få kjøpt dem på Walmart eller Target, hun sa de utgjør mirakler», var ett av rådene fra følgerne.

«Datteren din Olympia er så søt. Du burde lese mamma-blogger, de er virkelig hjelpsomme og kan gi deg råd om hva som kan fungere.», svarte en annen.

Det var ikke første gangen Serena har skrevet åpenhjertig på sosiale medier om det nye tilskuddet i familien.

Tennis-stjernen har tidligere skrevet i et Twitter-innlegg at hun gruer seg til å være ferdig med ammingen.

Saken fortsetter nedenfor.

«Til alle mødre: Hvor lenge ammet dere? Er det rart at jeg blir emosjonell? Bare tanken på at det en dag blir på tide å slutte?» skrev hun.

Stolt av datteren

Tennis-stjernen avslørte graviditeten på sosiale medier ved et uhell, i april i fjor, ved å publisere et bilde der hun var iført en gul badedrakt - sammen med teksten «20 weeks» - på Snapchat.

Baby-nyheten spredte seg fort, og gratulasjonene strømmet inn fra hele verden.

Serenas representant bekreftet ryktene overfor People samme dag, og senere avslørte hun at bildet egentlig bare skulle deles med de nærmeste.

Etter at tennisstjernen ble mor har hun ved flere anledninger delt bilder av datteren Alexis Olympia Ohanian Jr. på sosiale medier.

Men denne måneden er hun stoltere enn noen gang, fordi hun får pryde coveret på Vogue sammen med sin lille øyesten. Til bildet skrev hun:

«Da jeg først så denne forsiden fikk jeg tårer i øynene. Alle Vogue-forsider er spesielle, men å få dele denne med min vakre datter, som også er den yngste til å være på et Vogue-cover, gjør dette til et øyeblikk jeg aldri vil glemme. Artikkelen må leses.»

Serena gjorde også comeback på tennisbanen i desember, kun fire måneder etter fødselen.

LES OGSÅ: Viste seg frem for første gang etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer